Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δήμος Ξάνθης: 1.068 μεταδημοτεύσεις πολιτών από το 2019!

Κοινοποίηση

Δήμος Ξάνθης: 1.068 μεταδημοτεύσεις πολιτών από το 2019!

Σε 1.068 ανέρχονται οι μεταδημοτεύσεις πολιτών που έχουν πραγματοποιηθεί στον Δήμο Ξάνθης το διάστημα από 01/09/2019 έως 27/06/2022 και ώρα 11:00 το πρωί. 

Το ζήτημα των μεταδημοτεύσεων στον Δήμο Ξάνθης ήρθε πρόσφατα στο προσκήνιο, με την αντιπολίτευση να κάνει λόγο για «ύποπτες» μεταδημοτεύσεις και να ζητά επίσημα στοιχεία ως προς τον αριθμό των πολιτών που μετέφεραν τα εκλογικά δικαιώματά τους. 



Μάλιστα προκλήθηκε τόσο μεγάλος ντόρος που το θέμα έφτασε έως και την Βουλή των Ελλήνων, όπου ζητήθηκε από τον Υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, να παρουσιάσει τα επίσημα στοιχεία. 

Σε έγγραφο του Υπουργού, που έχει στη διάθεσή του το XanthiNea.gr, προκύπτει πως «ο αριθμός των μεταδημοτεύσεων που έχουν πραγματοποιηθεί προς το Δήμο Ξάνθης, από 01-09-2019 έως και 27-06-2022 (11:00 π.μ.) ανέρχεται στις 1.068. Ο αριθμός αφορά σε γεγονότα μεταδημότευσης που έχουν πραγματοποιηθεί κατά τη δεδομένη περίοδο και όχι σε ενεργούς δημότες σήμερα, καθώς μπορεί να έχει προκύψει ανάγκη μεταγενέστερης διαγραφής λόγω θανάτου, ανάκληση μεταδημότευσης, κ.λπ.». 



Στο ίδιο έγγραφο τονίζει «ότι πέρα από τους τεχνικούς ελέγχους που πραγματοποιούνται από το σύστημα κατά τη διαδικασία της κίνησης μεταδημότευσης, όλοι οι υπόλοιποι έλεγχοι νομιμότητας πραγματοποιούνται από το δημοτολόγιο προορισμού και δεν καταγράφονται στο πληροφοριακό σύστημα του Μητρώου Πολιτών που τηρείται από το Υπουργείο Εσωτερικών. Επίσης, με δεδομένο ότι οι αποφάσεις αποτελούν διοικητικά έγγραφα των δήμων, πληροφορίες σχετικά με τον εκάστοτε υπογράφοντα δεν τηρούνται στο ως άνω πληροφοριακό σύστημα, παρά μόνο ο αριθμός πρωτοκόλλου και η ημερομηνία έκδοσής τους». 



Δείτε τον αναλυτικό κατάλογο που έχει στη διάθεσή του και παρουσιάζει το XanthiNea.gr

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

Το XanthiNea.gr είναι ανεξάρτητο ιστολόγιο και μπορείτε να στηρίξετε το έργο μας κάνοντας
μία δωρεά [εφάπαξ] ή επιλέγοντας μηνιαία συνδρομή με το ποσό που εσείς επιθυμείτε!
Η στήριξή σας είναι πολύτιμη!



ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα