Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δροσιά χωρίς κλιματιστικό: 3 τρικ για να βγει φθηνά ο καύσωνας

Κοινοποίηση

Δροσιά χωρίς κλιματιστικό: 3 τρικ για να βγει φθηνά ο καύσωνας

Οι πιο αποτελεσματικοί τρόποι για να έχετε δροσερό σπίτι χωρίς κλιματιστικό, εν μέσω του καύσωνα.

Ο επερχόμενος καύσωνας που προβλέπουν οι μετεωρολόγοι και η άνευ προηγουμένου ενεργειακή κρίση αποτελούν έναν εκρηκτικό συνδυασμό, με αποτέλεσμα η ανάγκη ανεύρεσης τρόπων για να δροσίσουμε το σπίτι μας χωρίς κλιματιστικό να κορυφώνεται.

Αν και το να κοιμηθούμε χωρίς τη χρήση του κλιματιστικού είναι σχετικά ευκολότερο, η πτώση της θερμοκρασίας σε ολόκληρο το σπίτι αποτελεί μια διαφορετική πρόκληση. Ευτυχώς όμως, υπάρχουν μερικά αποτελεσματικά κόλπα που μπορούμε να επιστρατεύσουμε για να καταπολεμήσουμε τον καύσωνα.



Χρησιμοποιήστε έξυπνα τον ανεμιστήρα

Ο ανεμιστήρας είναι μια πολύ καλή εναλλακτική του κλιματιστικού, καθώς μας βοηθά να δροσίσουμε ένα δωμάτιο, καταναλώνοντας ελάχιστο ρεύμα συγκριτικά με τον κλιματισμό.

Προφανώς ο ανεμιστήρας δεν είναι εξίσου αποτελεσματικός, ωστόσο μπορούμε να βελτιώσουμε σημαντικά την απόδοσή του, εάν κάνουμε έξυπνη χρήση.

Αφενός είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ποια θα πρέπει να είναι η σωστή φορά του ανεμιστήρα, αφετέρου δεν πρέπει να ξεχνάμε το πιο απλό όπλο έναντι του καύσωνα που έχουμε… στην κουζίνα μας.

Το μόνο που χρειάζεστε για ένα πιο δροσερό σπίτι είναι ένα μεγάλο μπολ γεμάτο παγάκια, το οποίο θα τοποθετηθεί μπροστά από τον ανεμιστήρα σας! Με τη βοήθεια του πάγου, ο ανεμιστήρας σας θα ανακυκλώνει δροσερό αέρα (και όχι αέρα σε θερμοκρασία δωματίου). Δείτε αναλυτικά πώς θα εφαρμόσετε σωστά το κόλπο με τον ανεμιστήρα και τον πάγο!



Προσοχή στις κουρτίνες και τη μόνωση

Όσο δροσερός και να είναι ο αέρας που θα ανακυκλώνεται από τον ανεμιστήρα, η θερμοκρασία δεν θα πέσει αρκετά εάν εισέρχεται στο σπίτι ζέστη από έξω.

Φροντίστε, λοιπόν, να κλείνετε τις κουρτίνες το μεσημέρι, καθώς οι ακτίνες του ηλίου φέρνουν επιπλέον ζέστη. Παράλληλα, επιλέγοντας χοντρές κουρτίνες καλής ποιότητας θα ενισχύσετε τη μόνωση του χώρου, κρατώντας μακριά τη θερμότητα.

Εάν ο αέρας έξω είναι πολύ ζεστός, καλό θα ήταν να κρατήσετε τα παράθυρα κλειστά για να αποφύγετε το «λίβα», εάν διαθέτετε ανεμιστήρα. Εάν όχι, πρέπει να ανοίξετε δύο παράθυρα που βρίσκονται απέναντι το ένα στο άλλο, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ρεύμα.

Επενδύστε σε έναν αφυγραντήρα

Η υγρασία μας κάνει να «κολλάμε» στα σεντόνια μας, να ιδρώνουμε και να ζεσταινόμαστε ακόμα περισσότερο, με αποτέλεσμα ο καύσωνας να γίνεται πολύ πιο δυσάρεστος.

Μια καλή ιδέα θα ήταν να επενδύσετε σε έναν αφυγραντύρα, καθώς οι συσκευές αυτές είναι αρκετά πιο οικονομικές από τα κλιματιστικά και θα σας βοηθήσουν να υποφέρετε λιγότερο, σε συνδυασμό με τις παραπάνω συμβουλές.

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

Το XanthiNea.gr είναι ανεξάρτητο ιστολόγιο και μπορείτε να στηρίξετε το έργο μας κάνοντας
μία δωρεά [εφάπαξ] ή επιλέγοντας μηνιαία συνδρομή με το ποσό που εσείς επιθυμείτε!
Η στήριξή σας είναι πολύτιμη!



ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα