Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ERTFLIX: 9+1 ταινίες που δεν πρέπει να χάσετε τον Ιούλιο

Κοινοποίηση

ERTFLIX: 9+1 ταινίες που δεν πρέπει να χάσετε τον Ιούλιο


Όρεξη να έχετε και θα χορτάσετε ταινίες στη δωρεάν ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ, το ERTFLIX. Δεκάδες ταινίες φιαγια λόλα τα γούστα…

Mπείτε στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ, το ERTFLIX, τώρα και χειροκροτήστε μια παρέλαση χολιγουντιανών αστέρων. Σημαντικές ταινίες για όλα τα γούστα που έγραψαν τη δική τους ιστορία στην τηλεόραση είναι άμεσα διαθέσιμα με το πάτημα ενός κουμπιού.

Αυτή την περίοδο, μεταξύ άλλων, μπορείτε να απολαύσετε και συγκλονιστικές περιπέτειες. Δείτε μερικές από τις επιλογές που προσφέρει το ERTFLIX.

Το αστέρι του Βορρά

Η ιδιοκτήτρια ενός μικρού πανδοχείου πιάνει φιλικές σχέσεις μ’ έναν από τους ενοίκους της, εντυπωσιασμένη από τις εξωτικές ιστορίες του απ’ την Αίγυπτο. Δεν ξέρει όμως πως εκείνος ίσως είναι ο δολοφόνος του εραστή της κόρης της.

Έρωτας στα τυφλά

Ένας τοίχος που στέκει ανάμεσα στα συναισθήματα και την κοινή ζωή των δύο πρωταγωνιστών καθ` όλη τη διάρκεια του φιλμ, γίνεται θρύψαλα για να δώσει ένα happy-ending σε μια φρέσκια και χιουμοριστική ιστορία αγάπης. Από τη μια μεριά της μεσοτοιχίας ένας δημιουργός γρίφων, αφοσιωμένος στη δουλειά του, λιγομίλητος και μισάνθρωπος, που δεν μπορεί να δουλέψει παρά μόνο με απόλυτη ηρεμία.

Από την άλλη μεριά, μια νεαρή πιανίστρια που μόλις έχει εγκατασταθεί στο καινούργιο της διαμέρισμα. Προετοιμάζεται για έναν σημαντικό διαγωνισμό και πρέπει να κάνει πολλές πρόβες. Ανάμεσά τους μια λεπτή μεσοτοιχία που δημιουργεί μια υποχρεωτική, ηχητική και τυφλή συγκατοίκηση. Έπειτα από πολλές προσπάθειες να βλάψει ο ένας τον άλλον, θα συμφωνήσουν για το ποιες ώρες θα χρησιμοποιούν τον ηχητικό τους χώρο.

Ένας Αμερικάνος Φίλος

Όταν ο Αμερικάνος τυχοδιώκτης Τομ Ρίπλεϊ μαθαίνει ότι ο κορνιζοποιός Τζόναθαν Ζίμερμαν πάσχει από ανίατη ασθένεια πείθει τον Μάινοτ, έναν άνθρωπο του υποκόσμου να τον προσλάβει σαν πληρωμένο δολοφόνο. Μια τέτοια συμφωνία θα αποφέρει ικανοποιητικά κέρδη στον Τζόναθαν, ώστε να αφήσει κάτι στη γυναίκα του και το παιδί τους. Τι έχει να χάσει αφού πρόκειται να πεθάνει ούτως ή άλλως;

Στους Διαδρόμους

Ο εσωστρεφής, ντροπαλός και απομονωμένος Christian ανακαλύπτει την αγάπη, τη φιλία και έναν ολοκαίνουργιο, μυστηριώδη κόσμο στους διαδρόμους του σούπερ μάρκετ όπου πιάνει δουλειά. Όλα ξεκινούν όταν γνωρίζει τη Marion, την υπεύθυνη του διαδρόμου των Γλυκών, και μαζί της μπλέκει σε ρομαντικές περιπέτειες με μεγάλες δώσεις ποιητικού ρεαλισμού.

Η ζωή της Αντέλ

Η Αντέλ (Adèle Exarchopoulos), μαθήτρια λυκείου, 15 χρονών, ονειρεύεται να βρει τον έρωτα και αρχίζει να εξερευνά την σεξουαλική της ταυτότητα. Η σχέση της με έναν συμμαθητή της έχει άδοξο τέλος, χωρίς ποτέ να της προκαλέσει το ενδιαφέρον και την ερωτική ένταση που λαχταρά να ανακαλύψει. Η ζωή της ανατρέπεται από τη στιγμή που θα συναντήσει τυχαία μια νύχτα την Έμμα (Léa Seydoux), ένα κορίτσι με μπλε μαλλιά. Μαζί θα ζήσουν μια έντονη ερωτική σχέση γεμάτη πάθος, αλλά και αγάπη. Η Έμμα βοηθά την Αντέλ όχι μόνο να ανακαλύψει τη σεξουαλική επιθυμία και απόλαυση αλλά και να προσδιορίσει τη ταυτότητα της σαν ενήλικη γυναίκα.

Παρίσι, Τέξας

Βασισμένο στο σενάριο του τιμημένου με Πούλιτζερ Σαμ Σέπαρντ, το πολυβραβευμένο «Παρίσι, Τέξας» αποτελεί ένα από τα κλασικά αριστουργήματα του διεθνούς κινηματογράφου. Αφηγείται την ιστορία του Τράβις, ενός άνδρα που περιπλανιέται από το Μεξικό προς το Τέξας, μέσα στην ανυπόφορη ζέστη του “Big Bend”. Ο Τράβις δεν μιλάει καθόλου, ενώ όλα δείχνουν ότι έχει χάσει και σε μεγάλο βαθμό τη μνήμη του. Αυτό το οποίο τον καθοδηγεί είναι η ακατανίκητη επιθυμία του να ξαναβρεί την οικογένειά του: τη νεαρή γυναίκα του Τζέιν, της οποίας τη ζωή θεωρεί ότι έχει θέσει σε κίνδυνο, λόγω της παθολογικής του ζήλειας, και τον επτάχρονο γιο του, Χάντερ.

Τα Φτερά του Έρωτα

Φύλακες- άγγελοι, περιπλανιούνται στο Βερολίνο αόρατοι, ακούν τις σκέψεις των θνητών και προσπαθούν να τους παρηγορήσουν. Ένας από αυτούς, ο Ντάμιελ, ερωτεύεται μια όμορφη ακροβάτισσα και αποφασίζει να εκπέσει και να γίνει θνητός, για να ζήσουν μαζί. Η σκηνοθεσία του Βιμ Βέντερς βραβεύτηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών του 1987

Ida

Πολωνία 1962. Η Anna, μια ορφανή μαθήτρια καλόγρια μεγαλώνει στο μοναστήρι. Όταν πια έχει έρθει ο καιρός να ορκιστεί καλόγρια, η Ηγουμένη την ενημερώνει ότι πρώτα θα πρέπει να συναντήσει το μόνο εν ζωή συγγενικό της πρόσωπο, τη θεία της Wanda. Η αδερφή της μητέρας της, της αποκαλύπτει ότι είναι Εβραία και ότι το πραγματικό της όνομα είναι Ida. Οι δύο γυναίκες ξεκινούν μαζί ένα ταξίδι αναζήτησης της αλήθειας για την οικογένειά τους, με σκοπό να ανακαλύψουν ποιες είναι και που ανήκουν πραγματικά. Ένα πολυβραβευμένο, ασπρόμαυρο αριστούργημα του Pawel Pawlikowski για την ταυτότητα, την οικογένεια, την πίστη, την ενοχή, τον σοσιαλισμό και τη μουσική.

Η θάλασσα μέσα μου

Η αληθινή ιστορία του Ramon Sampredo (Χαβιέρ Μπαρδέμ) που πάλεψε επί 28 χρόνια να κερδίσει το δικαίωμα του στην ευθανασία. Η ιστορία του παρουσιάζεται μέσα από τις σχέσεις του καθηλωμένου, Ramon, με δύο γυναίκες, τη Τζούλια και τη Ρόζα. Μέσα από την αγάπη του, εκείνες εμπνέονται και καταφέρνουν πράγματα που μέχρι πρότινος θεωρούσαν ακατόρθωτα. Η ταινία βραβεύτηκε με Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας το 2005.

Η μεγάλη επιστροφή

Ένας άνδρας αναγκάζεται να αποχωριστεί την οικογένειά του, όταν συλλαμβάνεται ως πολιτικός κρατούμενος. Κατά τις τελευταίες μέρες της Πολιτιστικής Επανάστασης επιστρέφει σπίτι του για να ανακαλύψει ότι η γυναίκα του έχει αμνησία. Εκείνη, αδυνατώντας να τον αναγνωρίσει, συνεχίζει να περιμένει τον σύζυγο της. Εκείνος είναι αποφασισμένος να τη βοηθήσει να θυμηθεί.

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

Το XanthiNea.gr είναι ανεξάρτητο ιστολόγιο και μπορείτε να στηρίξετε το έργο μας κάνοντας
μία δωρεά [εφάπαξ] ή επιλέγοντας μηνιαία συνδρομή με το ποσό που εσείς επιθυμείτε!
Η στήριξή σας είναι πολύτιμη!



ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα