Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Φωτιά στον Έβρο: Εντολή για επείγουσα εκκένωση στο χωριό Δαδιά

Κοινοποίηση

Φωτιά στον Έβρο: Εντολή για επείγουσα εκκένωση στο χωριό Δαδιά

Δύσκολο και το βράδυ του Σαββάτου για τις επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής που δίνουν μάχη για να περιορίσουν τις ενεργές εστίες φωτιάς σε Δαδιά Έβρου και Λέσβο. Μάλιστα πριν από λίγη ώρα εστάλη μήνυμα από το 112 προς του κατοίκους του χωριού προκειμένου να το εγκαταλείψουν επειγόντως ενώ όπως μετέδωσε η ΕΡΤ οι κάτοικοι αναχωρούν με λεωφορεία.

Παράλληλα στους δρόμους του χωριού κυκλοφορούν περιπολικά με αναμμένους τους φάρους προκειμένου να διευκολυνθεί η εκκένωση. Σημειώνεται πως στη μάχη της κατάσβεσης  έχουν ριχτεί 320 πυροσβέστες, 68 οχήματα, 13 ομάδες πεζοπόρο ενώ από αέρος επιχειρούσαν οκτώ εναέρια μέσα.

Την ίδια ώρα θλίψη προκαλεί η εικόνα στην περιοχή  εάν σκεφτεί κανείς ότι η πυρκαγιά έχει επεκταθεί σε πέντε μέτωπα και το δάσος αποτελεί καταφύγιο άγριας ζωής και την ίδια στιγμή φιλοξενεί την τελευταία αποικία μαυρόγυπα στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, η φωτιά έκαψε ήδη το Παρατηρητήριο και τις ταΐστρες των σπάνιων αρπακτικών. Κατευθύνεται πλέον προς το χωριό της Δαδιάς και γι’ αυτό υπάρχει έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, για να επανεξεταστεί και να επανασχεδιαστεί η αντιμετώπιση της κατάστασης.

Στην περιοχή θα μεταβεί κυβερνητικό κλιμάκιο, την Κυριακή στις 05:30, υπό τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, για την εκτίμηση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς. Το κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελείται απο τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Αμυρά, τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, καθώς και επιτελικά στελέχη των δύο Υπουργείων και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

Το XanthiNea.gr είναι ανεξάρτητο ιστολόγιο και μπορείτε να στηρίξετε το έργο μας κάνοντας

μία δωρεά [εφάπαξ] ή επιλέγοντας μηνιαία συνδρομή με το ποσό που εσείς επιθυμείτε!

Η στήριξή σας είναι πολύτιμη!

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα