Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Φωτιά στη Δαδιά: Συνεχίζεται η μάχη με διάσπαρτες εστίες

Κοινοποίηση

Συνεχίζεται η μεγάλη μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων για την φωτιά στο Εθνικό Πάρκο της Δαδιάς με τον εκπρόσωπο τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Επιπυραγό Ιωάννη Αρτοποιό, να επισημαίνει ότι η μάχη πλέον δίδεται με τις πολλές μικρές διάσπαρτες εστίες που βρίσκονται μέσα στον πυρήνα του Εθνικού Πάρκου.




Συνεχίζεται η μεγάλη μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων για την φωτιά στο Εθνικό Πάρκο της Δαδιάς με τον εκπρόσωπο τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Επιπυραγό Ιωάννη Αρτοποιό, να επισημαίνει ότι η μάχη πλέον δίδεται με τις πολλές μικρές διάσπαρτες εστίες που βρίσκονται μέσα στον πυρήνα του Εθνικού Πάρκου.

Οπως είπε ο κ. Αρτοποιός το νότιο, νοτιοδυτικό μέτωπο της φωτιάς παρουσιάζει πλέον καλή εικόνα και η προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων, επίγειων και εναέριων, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Σημείωσε επίσης ότι η μάχη αυτή αφορά στις δεκάδες διάσπαρτες μικροεστίες (καντυλάκια) καθώς δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο. 

Ταυτόχρονα συνεχίζονται οι προσπάθειες που κάνει ο στρατός σε συνεργασία με τα μηχανήματα της Περιφέρειας και των υλοτόμων για τη  διάνοιξη των αντιπυρικών ζωνών. 

Πηγές των δυνάμεων πυρόσβεσης ανέφεραν το απόγευμα της Τετάρτης ότι τα εναέριασ μέτωπα συνεχίζουν διαβροχή όπου βλέπουν καπνό. Τόσο τα αεροσκάφη όσο και τα ελικόπτερα που πετούν στην περιοχή κάνουν συνεχείς ρίψεις νερού όπου βγάζει καπνό.

Αναλυτικά για την φωτιά στη Δαδιά ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής κ. Αρτοποιός ανέφερε το απόγευμα της Τετάρτης: 

Στην πολύ δύσκολη πυρκαγιά στο Σουφλί Έβρου, στο δάσος της Δαδιάς, προστατευόμενη περιοχή Natura, τα επικαιροποιημένα δεδομένα είναι τα εξής: η εικόνα από το νότιο νοτιοδυτικό μέτωπο είναι καλή, ενώ τα υπόλοιπα σημεία της πυρκαγιάς είναι οριοθετημένα από χθες. Υπάρχουν μόνο μικρές διάσπαρτες μικροεστίες, στην πυροσβεστική ορολογία καντηλάκια. Εκεί επιχειρούν από αέρος και πραγματοποιούν διαβροχή τα εναέρια μέσα. Η προσπάθεια συνεχίζεται αμείωτη από τα επίγεια μέσα για πιθανές αναζωπυρώσεις. Επιχειρούν αδιάκοπα 320 Πυροσβέστες με 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 75 οχήματα, ενώ περιοδικά επιχειρούν από αέρος καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας 5 αεροσκάφη και 11 ελικόπτερα, εκ των οποίων ένα για εναέριο συντονισμό.



Εκτός των επιγείων και εναέριων επιχειρήσεων, ταυτοχρόνως προβαίνουμε και στην δημιουργία επιπλέον αντιπυρικών ζωνών με χωματουργικά μηχανήματα βαρέως τύπου προκειμένου να έχουν καλύτερη πρόσβαση οι δασοκομάντος και τα πεζοπόρα τμήματα εντός του πυκνού δασικού οικοσυστήματος.

Συνδρομή εξακολουθούν να παρέχουν οι Δασικές Υπηρεσίες Έβρου με τους υλοτόμους.

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας έχει διαθέσει, 8 μηχανήματα έργου και 1 ομάδα «Δευκαλίωνα» αποτελούμενη από 36 στελέχη, 4 υδροφόρα οχήματα, ενώ η Π.Ε. Έβρου έχει διαθέσει 3 υδροφόρα οχήματα και 9 μηχανήματα έργου.


Α
κολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

Το XanthiNea.gr είναι ανεξάρτητο ιστολόγιο και μπορείτε να στηρίξετε το έργο μας κάνοντας
μία δωρεά [εφάπαξ] ή επιλέγοντας μηνιαία συνδρομή με το ποσό που εσείς επιθυμείτε!
Η στήριξή σας είναι πολύτιμη!



ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα