Φωτιά στη Δαδιά: Αποκαρδιωτικές εικόνες από την καταστροφή

Αποκαρδιωτικές εικόνες από την καταστροφή

Φωτιά στη Δαδιά:
Για όγδοη συνεχή μέρα η μάχη των πυροσβεστών με τη φωτιά στο δάσος της Δαδιάς, στη Θράκη, με τον απολογισμό σε καταστροφή χλωρίδας και πανίδας να είναι καταστροφικός.

Ένα μεγάλο τμήμα της προστατευόμενης δασικής έκτασης που φιλοξενεί μια σειρά από σπάνια είδη αρπακτικών πτηνών αλλά και διαφόρων θηλαστικών, ερπετών και ψαριών έχει γίνει κυριολεκτικά στάχτη και οι εικόνες από το Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς-Λευκίμμης-Σουφλίου είναι αποκαρδιωτικές.

Το Πάρκο έχει συνολική έκταση 428 τετραγωνικά χιλιόμετρα, από τα οποία τα 72,9 είναι αυστηρά προστατευόμενα από το δίκτυο Natura.

Σημειώνουμε ότι η κατάσταση είναι κρίσιμη, καθώς ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής τόνισε στην ενημέρωση της Τρίτης πως πρόκειται για μια πολύ δύσκολη πυρκαγιά, λόγω της πυκνής δασικής ύλης, των συνεχών αλλαγών κατεύθυνσης της φοράς του ανέμου και της αδυναμίας πρόσβασης.

Δείτε τις φωτογραφίες της καταστροφής από το πρακτορείο SOOC:
Α
κολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

Το XanthiNea.gr είναι ανεξάρτητο ιστολόγιο και μπορείτε να στηρίξετε το έργο μας κάνοντας μία δωρεά [εφάπαξ] ή επιλέγοντας μηνιαία συνδρομή με το ποσό που εσείς επιθυμείτε! Η στήριξή σας είναι πολύτιμη!

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال