Φωτιά στον Έβρο: Αναζωπυρώσεις στη Δαδιά - Στη «μάχη» 10 εναέρια μέσα

Φωτιά στον Έβρο: Αναζωπυρώσεις στη Δαδιά - Στη «μάχη» 10 εναέρια μέσα

Ενισχύονται διαρκώς οι δυνάμεις της πυροσβεστικής στη φωτιά που χει ξεσπάσει στη Δαδιά Έβρου.

Η φωτιά είναι καθηλωμένη, και κινείται αργά, ωστόσο υπάρχουν αναζωπυρώσεις σε διάφορα σημεία. Το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνει το γεγονός ότι οι φλόγες κινούνται σε πυκνό και ώριμο πευκοδάσος, το οποίο είναι δύσβατο.

Στόχος των επίγειων δυνάμεων είναι να αποτρέψουν την εξάπλωση της πυρκαγιάς εντός του πυρήνα.

Στην πυρκαγιά επιχειρoούν αυτήν την ώρα 291 πυροσβέστες με 65 οχήματα και 9 πεζοπόρα τμήματα. Από αέρος επιχειρούν δύοCanadair CL415, δύο Tractores, ένα ΑΒ214, και ένα ΒΚ117 για συντονισμό. Τα δύο Mi8 ανεφοδιάζονται. Στην κατάσβεση αναμένετα να συνδράμουν δύο Canadair CL215 από Βόλο και δύο Canadair CL415 από Ελευσίνα. Η προσπάθεια με χωματουργικά γίνεται βορειοδυτικά. 

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η πυρκαγιά έχει ελεγχθεί δυτικά και νότια και η προσπάθεια επικεντρώνεται στο ενεργό μέτωπο βόρεια προς Δαδιά.

Από την πυρκαγιά δεν κινδυνεύουν οικισμοί, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Κούκουρας: «Πολύ δύσκολη η φωτιά στο δάσος της Δαδιάς»

Για την εικόνα που είχε η φωτιά το πρωί της Παρασκευής μίλησε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Κωνσταντίνος Κούκουρας.

Σύμφωνα με όσα είπε στο MEGA «μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει καπνός, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο αλλά μικροεστίες που μας απασχολούν και γίνεται προσπάθεια να αντιμετωπιστούν».

«Δίνουμε μια μάχη για να οριοθετήσουμε αυτή τη δύσκολη πυρκαγιά λόγω του ανάγλυφου της περιοχής» συμπλήρωσε κάνοντας λόγο για φωτιά που βρίσκεται στα όρια του μεγάλου πυρήνα της Δαδιάς καθώς καίγεται ιπευκοδάσος

«Ελπίζουμε μέχρι το τέλος της ημέρας να καταφέρουμε να την οριοθετήσουμε. Δεν υπάρχουν ιδιαίτερα ισχυροί άνεμοι» κατέληξε ο αξιωματικός της Πυροσβεστικής.

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

Το XanthiNea.gr είναι ανεξάρτητο ιστολόγιο και μπορείτε να στηρίξετε το έργο μας κάνοντας μία δωρεά [εφάπαξ] ή επιλέγοντας μηνιαία συνδρομή με το ποσό που εσείς επιθυμείτε! Η στήριξή σας είναι πολύτιμη!

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال