Σάββατο, 16 Μαρτίου, 2024

Η πρώτη θερμοκοιτίδα για startup στην Ξάνθη

Κοινοποίηση

Η πρώτη θερμοκοιτίδα για startup στην Ξάνθη


Την 1η επιχειρηματική – επιστημονική θερμοκοιτίδα που δημιουργείται στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Ξάνθης εγκαινίασε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Χρίστος Δήμας.

Η νέα δομή του Πανεπιστημίου στοχεύει να δημιουργήσει και να θρέψει νεοφυείς επιχειρήσεις από τους φοιτητές και ερευνητές, που να άπτονται στα πεδία της έρευνας και των νέων τεχνολογιών. Ο Υφυπουργός τόνισε πως: «με αυτόν τον τρόπο θα διευκολυνθούν οι νέοι επιστήμονες στο ξεκίνημα και στην ανάπτυξη των ιδεών τους, αλλά θα έχουν και την δυνατότητα να αποκτήσουν έναν δίαυλο σύνδεσης, δικτύωσης και συνεργασίας με την αγορά».

Η θερμοκοιτίδα “Thinc» απευθύνεται σε Συλλογικούς Φορείς στήριξης επιχειρηματικότητας (π.χ. Επιμελητήρια και λοιποί φορείς Επιχειρηματικότητας) Επιχειρήσεις, Ακαδημαϊκά και Ερευνητικά Ιδρύματα, Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στην ευρύτερη περιοχή.

Το έργο χρηματοδοτείται και από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανέφερε πως αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο που υποστήριξε από την αρχή την πρωτοβουλία.

Toν αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων. Στα εγκαίνια απηύθυναν επίσης χαιρετισμό, ο Πρύτανης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Καθηγητής κ. Αλέξανδρος Χ. Πολυχρονίδης, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, κ. Χρήστος Μέτιος, η Αντιπρύτανης Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης, του ΔΠΘ, Καθηγήτρια κα Μαρία Μιχαλοπούλου και το στέλεχος διοίκησης της δομής, κ. Μιχάλης Πουσπουρίκας.

«Οι θερμοκοιτίδες λειτουργούν σαν ένα εργαλείο οικονομικής ανάπτυξης. Είναι πολύ σημαντικό τέτοιες δράσεις να υλοποιούνται στην περιφέρεια, καθώς συμβάλλουν στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και του τοπικού οικοσυστήματος καινοτομίας. Παράλληλα όμως, παρέχουν σε ταλαντούχους νέους την ευκαιρία και τα εργαλεία να υλοποιήσουν τα όνειρα και τις ιδέες τους από τον τόπο τους, αντί να αναγκάζονται να μετακινηθούν στα αστικά κέντρα», δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας.

«Θερμά συγχαρητήρια στον Πρύτανη, τους Αντιπρυτάνεις, τους Καθηγητές και τους φοιτητές του πανεπιστημίου και σε όλους όσους συνέβαλλαν στην δημιουργία της 1ης επιχειρηματικήςεπιστημονικής θερμοκοιτίδας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο. Καλή αρχή!»

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

Το XanthiNea.gr είναι ανεξάρτητο ιστολόγιο και μπορείτε να στηρίξετε το έργο μας κάνοντας
μία δωρεά [εφάπαξ] ή επιλέγοντας μηνιαία συνδρομή με το ποσό που εσείς επιθυμείτε!
Η στήριξή σας είναι πολύτιμη!



ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα