Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η Ξάνθη τίμησε τον Άγιο Παΐσιο – «Βούλιαξε» το παρεκκλήσι στη Νεάπολη [ΦΩΤΟ]

Κοινοποίηση

Η Ξάνθη τίμησε τον Άγιο Παΐσιο – «Βούλιαξε» το παρεκκλήσι στη Νεάπολη [ΦΩΤΟ]

Την μνήμη του Οσίου Παϊσίου τίμησε η Ξάνθη το απόγευμα της Δευτέρας 11/07, όταν και τελέσθηκε Μέγαης Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στο παρεκκλήσι που βρίσκεται στην αυλή του Ιερού Ναού των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, στη Νεάπολη. 



Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη για μια ακόμη χρονιά, με δεκάδες πιστούς να δίνουν το παρών και να τιμούν τη μνήμη του Οσίου Παϊσίου

Ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης (κατά κόσμον Αρσένιος Εζνεπίδης, Φάρασα Μικρά Ασία, 25 Ιουλίου 1924 – Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στη Σουρωτή – Βασιλικά Θεσσαλονίκης, 12 Ιουλίου 1994) ήταν Έλληνας Καππαδόκης μοναχός του 20ού αιώνα που έγινε ευρέως γνωστός για τον μοναστικό του βίο και το έργο του. Η κατάταξή του ως αγίου της Ορθοδόξου Εκκλησίας πραγματοποιήθηκε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως στις 13 Ιανουαρίου 2015 και η μνήμη του γιορτάζεται στις 12 Ιουλίου, ημερομηνία κοιμήσεώς του. Το 2017, ανακηρύχθηκε προστάτης άγιος του στρατιωτικού όπλου των Διαβιβάσεων, με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.



Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

Το XanthiNea.gr είναι ανεξάρτητο ιστολόγιο και μπορείτε να στηρίξετε το έργο μας κάνοντας
μία δωρεά [εφάπαξ] ή επιλέγοντας μηνιαία συνδρομή με το ποσό που εσείς επιθυμείτε!
Η στήριξή σας είναι πολύτιμη!



ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα