Μάγγανα: Κύμα συμπαράστασης για την πυρόπληκτη οικογένεια [ΦΩΤΟ]

Μάγγανα: Κύμα συμπαράστασης για την πυρόπληκτη οικογένεια [ΦΩΤΟ]

Τεράστια είναι η κινητοποίηση για την υποστήριξη της πυρόπληκτης οικογένειας στα Μάγγανα, που είδε το σπίτι της να γίνεται στάχτη τα ξημερώματα της Κυριακής από φωτιά που εκδηλώθηκε. 

Από την πρώτη στιγμή της τραγωδίας υπήρξε άμεση κινητοποίηση τόσο από τον εφημέριο του χωριού όσο και από κατοίκους αλλά και την Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης. 

Πρόκειται για μονογονεϊκή οικογένεια, με τρία ανήλικα παιδιά που έχασαν πρόσφατα τη μητέρα τους. Τα τρία παιδιά και ο πατέρας τους σώθηκαν από θαύμα από την πυρκαγιά καθώς κατάφεραν να βγουν εγκαίρως από το σπίτι. 

Η Κοινότητα Μαγγάνων απευθύνει έκκληση για στήριξη στην πυρόπληκτη οικογένεια και σε σχετικό κάλεσμα αναφέρει:

«Τα ξημερώματα της 10ης Ιουλίου 2022, εξαιτίας πυρκαγιάς, κατακάηκε η οικία συγχωριανού μας, με αποτέλεσμα να καταστραφούν ολοσχερώς η κεραμοσκεπή, οι οικοσυσκευές, ο ρουχισμός και όλα τα προσωπικά τους είδη.

Η συγκεκριμένη τρίτεκνη οικογένεια τυγχάνει και πρό 6μήνου να έχει δοκιμαστεί, αφού έφυγε από τη ζωή από την επάρατη νόσο, η πολύ νέα, σύζυγος και μητέρα των τριών ανήλικων τέκνων. 

Καλούμε όλους τους συνανθρώπους συντοπίτες και μή καθώς και τους θεσμικούς φορείς/υπηρεσίες - επιχειρήσεις και εκπροσώπους αυτών (Τοπικής Κοινωνίας - Αυτοδιοίκησης, Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης & Περιθωρίου, Δ΄ ΣΣ κ.α.), ενεργοποιώντας τα Ανθρώπινα και Κοινωνικά αντανακλαστικά τους, να επιδείξουν την αλληλεγγύη, μεγαλοψυχία και το κοινωνικό τους πρόσωπο καθ΄ οποιονδήποτε τρόπο συνεισφέροντας οικονομικά, υλικά, και τεχνικά, στην οικογένεια του συγχωριανού και συντοπίτη μας, που δοκιμάζεται σε σύντομο χρονικό διάστημα, ακόμη μία φορά, προκειμένου να αποκατασταθεί το συντομότερο η οικία της πληγείσας οικογένειας και οι οικοσυσκευές της.

Παράλληλα με την Κοινότητα Μαγγάνων, συνδράμει και η Ενορία του χωριού, διά του εφημέριού της, τον Πάτερ Κων/νο.

Ο αριθμός λογαριασμού στον οποίο μπορούν να κατατίθενται χρήματα είναι: 

ΙΒΑΝ λογ/σμού GR 4801104350000043564195857 

(Εθνική Τράπεζα, δικαιούχος Μανώλογλου Χρήστος Σοφοκλής)

Οι προσφέροντες να αναγράφουν ως αιτιολογία τη λέξη «ΔΩΡΕΑ».

Στοιχεία επικοινωνίας για πληροφορίες: 

Μανώλογλου Χρήστος (Πατέρας) τηλ. 6945584980. 

Πάτερ Κων/νος (Εφημέριος ενορίας Μαγγάνων) τηλ. 6974879240. 

Πουρναράκης Βασίλειος (Τοπικός Σύμβουλος Κοινότητας Μαγγάνων Δήμου Τοπείρου & συγγενής πυρόπληκτης οικογένειας) τηλ. 6974921708».Α
κολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

Το XanthiNea.gr είναι ανεξάρτητο ιστολόγιο και μπορείτε να στηρίξετε το έργο μας κάνοντας μία δωρεά [εφάπαξ] ή επιλέγοντας μηνιαία συνδρομή με το ποσό που εσείς επιθυμείτε! Η στήριξή σας είναι πολύτιμη!

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال