Με Εύζωνες απαντάει ο Δήμαρχος Ξάνθης μετά τον σάλο για το «Iskece»

Με Εύζωνες απαντάει ο Δήμαρχος μετά τον σάλο για το «Iskece»

Με μια φωτογραφία από την παρουσία των Ευζώνων στην Ξάνθη απαντάει ο Δήμαρχος, Μανώλης Τσέπελης, στο σάλο που ξέσπασε για τη χρήση του όρου «Iskece» σε διαφημιστικό σποτ για τις Γιορτές Παλιάς Πόλης που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. 

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος δεν αναφέρεται στο εάν έκανε δεκτή ή όχι την παραίτηση του Ηλία Ασκαρίδη ενώ κάνει λόγο για ένα «σημαντικό ατόπημα» και ζητάει συγγνώμη, τονίζοντας ωστόσο πως γίνεται μια προσπάθεια «σπίλωσης της προσωπικότητάς του». 

Αναλυτικά η δήλωση του Δημάρχου Ξάνθης Εμμανουήλ Τσέπελη:

«Η ανάρτηση του διαφημιστικού τουριστικού σποτ, στην τουρκική γλώσσα από το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης, εμπεριείχε ένα σημαντικό ατόπημα. 

Ενδεχομένως, σε μια άλλη χώρα, σε μια άλλη εποχή, σε μια άλλη κουλτούρα, το ατόπημα να μην θεωρούνταν καν ατόπημα.

Ωστόσο, ζούμε σε μια εποχή και σε μια περιοχή, που καθημερινά δεχόμαστε τις αναθεωρητικές και επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας του 2022.

Δυστυχώς, μια αναπτυξιακή ενέργεια για τον Δήμο και την ευρύτερη περιοχή, προκάλεσε δικαιολογημένη αντίδραση. 

Ζητώ προσωπικά συγγνώμη από τους συμπολίτες μου για το ατόπημα και την προκληθείσα αναστάτωση.

Οφείλω, όμως να επισημάνω ότι η προσπάθεια σπίλωσης της προσωπικότητάς μου, ως ενός δημοσίου προσώπου, που δήθεν δε σέβεται τον όρκο που έδωσε για την άσκηση των καθηκόντων του και κυρίως για την υπηρέτηση της πατρίδας, εκθέτει αυτούς που υπηρετούν τη χειρότερη μορφή λαϊκισμού.

Τους απαντώ με τη φωτογραφία των Ευζώνων, που προσωπικά έφερα στην πόλη μας, συμβολικά, κατά την πρώτη δημόσια εκδήλωση της θητείας μου.

Την απελευθέρωση της πόλης μας και την ενσωμάτωσή της στον Εθνικό Κορμό. Για πάντα». 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

Το XanthiNea.gr είναι ανεξάρτητο ιστολόγιο και μπορείτε να στηρίξετε το έργο μας κάνοντας μία δωρεά [εφάπαξ] ή επιλέγοντας μηνιαία συνδρομή με το ποσό που εσείς επιθυμείτε! Η στήριξή σας είναι πολύτιμη!

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال