Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Στις φλόγες ο Έβρος – Και εναέρια μέσα στο μέτωπο

Κοινοποίηση

Στις φλόγες ο Έβρος - Και εναέρια μέσα στο μέτωπο


Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις,  επιχειρούν 55 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 17 οχήματα, δύο αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης στον Έβρο, στην περιοχή Αρίστηνο.

Η φωτιά καίει σε δασική έκταση, ενώ κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, εκκενώνονται αυτή την ώρα, λίγα λεπτά πριν τις 2 το μεσημέρι,  προληπτικά τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος στη περιοχή.

Λεωφορεία έχουν καταφτάσει ήδη στο σημείο και ανεβάζουν τα παιδιά και το προσωπικό για τους απομακρύνουν από το σημείο, ενώ συνεχίζονται δυναμικά οι ρίψεις νερού από τα πυροσβεστικά αεροπλάνα και τα ελικόπτερα.

Τα αίτια της φωτιάς δεν έχουν διευκρυνιστεί ακόμα ενώ ήδη επιχειρούν στο σημείο της πυρκαγιάς, επίγειες και εναέριες δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας Αλεξανδρούπολης.

Στην περιοχή, σύμφωνα με το τοπικό μέσο e-evros.gr, πνέουν ισχυροί άνεμοι κάτι το οποίο δυσκολεύει ακόμη περισσότερο το έγο των πυροσβεστών.



Στην περιοχή οι δυνάμεις ενισχύθηκαν και επιχειρούν 55 πυροσβέστες  με τρεις ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 17 οχήματα, δύο αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα. 

Για σήμερα σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών (www.civilprotection.gr), προβλεπόταν υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) για το νότιο Έβρο.

protothema.gr

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

Το XanthiNea.gr είναι ανεξάρτητο ιστολόγιο και μπορείτε να στηρίξετε το έργο μας κάνοντας
μία δωρεά [εφάπαξ] ή επιλέγοντας μηνιαία συνδρομή με το ποσό που εσείς επιθυμείτε!
Η στήριξή σας είναι πολύτιμη!



ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα