Ο Έβρος φλέγεται για έκτη ημέρα – Τραγικές εικόνες [ΒΙΝΤΕΟ]

Ο Έβρος φλέγεται για έκτη ημέρα – Τραγικές εικόνες [ΒΙΝΤΕΟ]

Για έκτη ημέρα συνεχίζεται η μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής να θέσει υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα στο Εθνικό Πάρκο της Δαδιάς.

Μέχρι σήμερα έχουν γίνει στάχτη περίπου 25.000 στρέμματα δάσους και η αιχμή του δόρατος στις προσπάθειες των αρχών είναι οι ρίψεις που πραγματοποιούν τα εναέρια μέσα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εστιάζεται πλέον στην περιοχή νοτιοδυτικά του πυροφυλακίου όπου επιχειρούν αυτή την ώρα 3 ελικόπτερα Erickson, ένα Μι8, ένα ΑΒ214 και 2 Τράκτορες.

Στο μεταξύ, οι επίγειες δυνάμεις διαρκώς ενισχύονται με τις Ένοπλες Δυνάμεις να ενισχύουν ολοένα και περισσότερο την παρουσία τους. Όπως έγινε γνωστό, ογδόντα άτομα προσωπικό του σχεδίου «Ξενοκράτης» διατέθηκαν από τις Ένοπλες Δυνάμεις ως συνδρομή στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιά στης Δαδιά Σουφλίου Έβρου.


Στάχτη το παρατηρητήριο

Τα "αποτυπώματα" που άφησε πίσω της η πυρκαγιά που ξέσπασε, την Πέμπτη 21 Ιουλίου στο Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς - Λευκίμης - Σουφλίου είναι φανερά στην παρακάτω εικόνα, η οποία απεικονίζει το πως ήταν και το πως έγινε το παρατηρητήριο πουλιών.

Σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από το Οικοτουριστικό Κέντρο, μέσα στην προστατευμένη περιοχή του Δάσους Δαδιάς, λειτουργούσε ένα κλειστό παρατηρητήριο για όλους τους επισκέπτες, οι οποίοι είχαν την δυνατότητα να παρατηρήσουν γύπες και άλλα αρπακτικά πουλιά που έρχονταν στην ταΐστρα. Πλέον αυτό το παρατηρητήριο έγινε στάχτη όπως και η υπόλοιπη περιοχή που από το πράσινο που κυριαρχούσε πλέον το μαύρο χρώμα είναι παντού.

Ο Έβρος φλέγεται για έκτη ημέρα – Τραγικές εικόνες [ΒΙΝΤΕΟ]

Πέτροβιτς: Η μάχη στη Δαδιά συνεχίζεται με αμείωτη ένταση

Ως μία μάχη που συνεχίζεται με αμείωτη ένταση περιγράφει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την επιχείρηση κατάσβεσης στο Εθνικό Πάρκο Δαδιάς ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς. Παραμένοντας καθημερινά στο πεδίο ο κ. Πέτροβιτς εξηγεί πως αδιάλειπτα και με συντονισμένες ενέργειες οι επίγειες δυνάμεις κατάσβεσης επιχειρούν τόσο για την αναχαίτιση της φωτιάς όσο και για την κατάσβεση τυχόν νέων εστιών, που εμφανίζονται λόγω των εναλλαγών του ανέμου. 

«Οι επίγειες δυνάμεις με αποφασιστικότητα επιχειρούν αδιάκοπα με τη συνδρομή και των εναέριων μέσων, τα μηχανήματα του Στρατού και της Περιφέρειας και του Δήμου μετακινούνται συνεχώς στα σημεία όπου αυξάνεται ο κίνδυνος εξάπλωσης της πυρκαγιάς για τη διεύρυνση των υφιστάμενων αντιπυρικών ζωνών, ή τη δημιουργία νέων με τη συνδρομή και των δασικών υπηρεσιών. Όλοι, Πυροσβεστικό Σώμα, Ελληνικός Στρατός, Δήμος Σουφλίου, Περιφέρεια, Δασικές Υπηρεσίες, οι κάτοικοι της περιοχής, εθελοντές πυροσβέστες, υλοτόμοι, βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή και από την πρώτη ημέρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς αδιαπραγμάτευτος στόχος παραμένει η διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας και ταυτόχρονα η διάσωση της μοναδικής σε αξία διεθνώς της ιδιαίτερης βιοποικιλότητας και άγριας πανίδας του Εθνικού Πάρκου», δηλώνει χαρακτηριστικά. 

ΑΠΕ-ΜΠΕ / protothema.gr

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

Το XanthiNea.gr είναι ανεξάρτητο ιστολόγιο και μπορείτε να στηρίξετε το έργο μας κάνοντας μία δωρεά [εφάπαξ] ή επιλέγοντας μηνιαία συνδρομή με το ποσό που εσείς επιθυμείτε! Η στήριξή σας είναι πολύτιμη!

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال