Σάββατο, 9 Μαρτίου, 2024

Οι «Αδέσποτοι Φίλοι» σηκώνουν τα χέρια λόγω χρεών [ΒΙΝΤΕΟ]

Κοινοποίηση

Οι «Αδέσποτοι Φίλοι» σηκώνουν τα χέρια λόγω χρεών [ΒΙΝΤΕΟ]

Η πρόεδρος του Πολιτιστικού, Περιβαλλοντικού και Ζωοφιλικού Συλλόγου «Αδέσποτοι Φίλοι», κα. Λουλουδιά Τζεμπραηλίδου, φιλοξενήθηκε στην ενημερωτική εκπομπή τα «Νέα της Πόλης» στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης, όπου γνωστοποίησε τους λόγους και τα προβλήματα που οδηγούν στην οικονομική αναστολή λειτουργίας του συλλόγου.

«Δεν μπορούμε να εξυπηρετήσουμε περιστατικά πλέον που έχουν οικονομικά κόστη. Δεν μπορούμε να αναλάβουμε το κόστος θεραπείας και συντήρησης των ζώων», δήλωσε η κα. Τζεμπραηλίδου.

Μάλιστα, έκανε έκκληση στον κόσμο να μην ζητάει πλέον άλλο βοήθεια  από το Σύλλογο: «Είναι μεγάλη η συναισθηματική φόρτιση για όλους μας… Καλύτερα να μην απευθύνονται πια στο σύλλογο. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τα ζώα έτσι. Ακόμα και τώρα δεν πάει η καρδιά μας να αφήσουμε τα ζώα άρρωστα. Ωστόσο, οικονομικά σηκώσαμε τα χέρια ψηλά», συμπλήρωσε.

«Δεν ζητάμε ελεημοσύνη σαν σύλλογος. Όμως ξεπεράσαμε τα όρια μας. Οι διαρκώς αυξανόμενες καθημερινές ανάγκες είναι αδύνατον να καλυφθούν. Είναι ένα βαρέλι δίχως πάτο. Κάθε μέρα επικοινωνούν μαζί μας συμπολίτες για περιστατικά με αδέσποτα. Ένα άρρωστο ή χτυπημένο από όχημα ζώο όμως χρειάζεται θεραπεία. Και η θεραπεία κοστίζει. Οι συμπολίτες δεν αναλαμβάνουν έστω μέρος των εξόδων… Ενώ απευθύνονται στο σύλλογο για περιστατικά με αδέσποτα ζώα, δεν ανταποκρίνονται ούτε στα bazaar που διοργανώνουμε, στόχος των οποίων είναι αποκλειστικά η φροντίδα και η συντήρηση των ζώων», επεσήμανε μεταξύ άλλων η κα. Τζεμπραηλίδου.

Η πρόεδρος απηύθυνε έκκληση προς την τοπική κοινωνία, να στηρίξουν το σύλλογο, η δράση του οποίου, από άκρη σε άκρη στο νομό, είναι αδιαμφισβήτητη και αξιοθαύμαστη.

Τέλος, ανέφερε ότι «υπάρχει μια τεράστια πίκρα και απογοήτευση  στο σύλλογο. Δεν γίνεται δυστυχώς να συνεχίσουμε χωρίς τη στήριξη των ίδιων των συμπολιτών. Όλα θέλουν λεφτά, μακάρι να γίνονταν όλα με αγάπη. Αυτή μας περισσεύει και την προσφέρουμε απλόχερα σε ανθρώπους και ζώα… ».

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι συγκεκριμένος σύλλογος- τα έσοδα του οποίου προέρχονται αποκλειστικά από τις συνδρομές όσων εθελοντών μελών του δύνανται να καταβάλλουν και από τις πωλήσεις χειροποίητων ειδών στα bazaar που διοργανώνει – υλοποιεί, σε συνεργασία με γερμανικό φιλοζωικό ινστιτούτο, στειρώσεις αδέσποτων ζώων σε όλο το νομό, συμμετείχε για χρόνια σε εκπαιδευτικές δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε σχολεία της Ξάνθης, διοργάνωσε πλήθος ενημερωτικών ημερίδων, διοργάνωσε εκδηλώσεις υιοθεσίας και συνεχίζει να φροντίζει 85 αδέσποτα στο καταφύγιο που διαθέτει και, παρόλες τις οικονομικές δυσκολίες, να φροντίζει για τη θεραπεία των άρρωστων ζώων που φιλοξενεί στο γραφείο του, στην οδό Ανδρέου Δημητρίου 12.

Οι καταστατικές του αρχές δεν περιορίζονται αποκλειστικά και μόνο στη φιλοζωία , αν και η τοπική κοινωνία ακριβώς εξαιτίας της συνέπειας του τον γνωρίζει, λανθασμένα, ως φιλοζωικό σωματείο. Είναι ένας πολιτιστικός, περιβαλλοντικός και φιλοζωικός σύλλογος, ο οποίος με τις γνωστές- και τις λιγότερο έως καθόλου γνωστές λόγω διακριτικότητας- παρεμβάσεις του στην τοπική κοινωνία απέδειξε την αγάπη του για τους ανθρώπους, για τα ζώα και το περιβάλλον.

Όσοι/ες επιθυμούν να στηρίξουν το σύλλογο, ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα το πολύτιμο έργο του , μπορεί είτε να επισκεφθεί απογευματινές ώρες τα γραφεία του στην οδό Α. Δημητρίου 12, είτε να επικοινωνήσει μέσω Facebook μαζί του, είτε να καταθέσει  οποιοδήποτε ποσό δύναται στο λογαριασμό του συλλόγου στην Εθνική τράπεζα.

Αρ.Λογαριασμου:

777/002871-11

ΙΒΑΝ GR85 0110 7770 0000 7770 0287 111

Ακούστε αναλυτικά τι ειπώθηκε στη συνέντευξη στο Δημοτικό Ραδιόφωνο:

Πηγή: radio899.gr

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

Το XanthiNea.gr είναι ανεξάρτητο ιστολόγιο και μπορείτε να στηρίξετε το έργο μας κάνοντας
μία δωρεά [εφάπαξ] ή επιλέγοντας μηνιαία συνδρομή με το ποσό που εσείς επιθυμείτε!
Η στήριξή σας είναι πολύτιμη!



ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα