Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Οι τρεις σκύλοι της ΕΛΑΣ που «μύρισαν» τα ναρκωτικά στην Ξάνθη

Κοινοποίηση

Οι τρεις σκύλοι της ΕΛΑΣ που «μύρισαν» τα ναρκωτικά στην Ξάνθη

Τρεις καλά εκπαιδευμένοι σκύλοι της Ελληνικής Αστυνομίας για την ανίχνευση ναρκωτικών, οι «Laika», «Jack» και «Vera», κρύβονται πίσω από την πρόσφατη μεγάλη επιτυχία της ΕΛΑΣ στην Ξάνθη. 

Οι εκπαιδευμένοι σκύλοι κατάφεραν να βοηθήσουν σημαντικά τους Αστυνομικούς με τα όσα κατάφεραν να βρουν στο Δροσερό και συνέβαλαν τα μέγιστα στην εξάρθρωση της 12μελούς εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά στην Ξάνθη. 



Η σπείρα εξαρθρώθηκε μετά από πολύμηνη διερεύνηση και αξιοποίηση πληροφοριών από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Ξάνθης, και οι 12 Έλληνες μέλη της συνελήφθησαν στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης ευρείας κλίμακας, που πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή αστυνομικών από την Καβάλα και την Ροδόπη.

Οι τρεις σκύλοι της ΕΛΑΣ που «μύρισαν» τα ναρκωτικά στην Ξάνθη

Τα εκπαιδευμένα σκυλιά που ερεύνησαν τα σπίτια των δραστών σε περιοχές της Αλεξανδρούπολης και της Δράμας, ξετρύπωσαν συνολικά 330,4 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, δυο γραμμάρια κοκαΐνης, μικροποσότητα κατεργασμένης κάνναβης τύπου “σοκολάτα”, μικροποσότητα κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, πέντε δενδρύλλια κάνναβης, τρία τσιγαριλίκια, έξι ηλεκτρονικές ζυγαριές και τέσσερις τρίφτες.



Αλλά και οι αστυνομικοί, κατέσχεσαν δυο περίστροφα, ένα κυνηγετικό όπλο με 32 φυσίγγια, 29 φυσίγγια κρότου, ένα μαχαίρι μήκους 20 εκατοστών, μια σιδερογροθιά, ένα πτυσσόμενο μεταλλικό κλομπ, πέντε φορητούς υπολογιστές, πέντε ηλεκτρονικές συσκευές, 24 κινητά, δυο κουκούλες full face, έξι Ι.Χ. αυτοκίνητα, δυο μοτοσικλέτες και μετρητά ύψους 4.810 ευρώ. Σε βάρος των μελών του κυκλώματος σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων κατά περίπτωση και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης.

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

Το XanthiNea.gr είναι ανεξάρτητο ιστολόγιο και μπορείτε να στηρίξετε το έργο μας κάνοντας
μία δωρεά [εφάπαξ] ή επιλέγοντας μηνιαία συνδρομή με το ποσό που εσείς επιθυμείτε!
Η στήριξή σας είναι πολύτιμη!



ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα