Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Οργή και αγανάκτηση στην Ξάνθη για την «ηχορύπανση»

Κοινοποίηση

Οργή και αγανάκτηση στην Ξάνθη για την «ηχορύπανση»

Την οργή και αγανάκτησή τους για τη μεταμεσονύχτια «ηχορύπανση» που προέρχεται από τον οικισμό του Δροσερού εκφράζουν για μια ακόμα φορά οι κάτοικοι στην Ξάνθη. 



Ρίψεις πυροτεχνημάτων, μουσική στη διαπασών μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, φωνές ακόμα και πυροβολισμοί ακούγονται σχεδόν σε καθημερινή βάση από τον οικισμό, με τους κατοίκους να βιώνουν ένα νυχτερινό μαρτύριο, χωρίς να μπορούν να ησυχάσουν και να κοιμηθούν.

Μάλιστα αρκετοί σπεύδουν να επισημαίνουν πως την ίδια στιγμή επιχειρηματίες της πόλης έχουν κληθεί να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη ή να και να κατεβάσουν ρολά στα καταστήματά τους όταν τους επιβάλλονται πρόστιμα για ηχορύπανση, κατ’ εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας, ενώ φαίνεται πως κάποιοι συνεχίζουν να παραμένουν στο απυρόβλητο. 

«Αύριο θα πρέπει να υποβάλουν τις παραίτηση τους όλοι οι αρμόδιοι από την τοπική αυτοδιοίκηση και τις αστυνομικές αρχές. Αυτό το επαναλαμβανόμενο έγκλημα της ηχορύπανσης από το Δροσερό κάθε βράδυ δεν πάει άλλο. Εκτός αυτού αφού δεν δέχονται και παραβιάζουν κάθε βράδυ τον νόμο τότε να σταματήσουν να επιδοτούνται με τα γνωστά επιδόματα. Αλλά είπαμε εκεί ξέρουν όλους τους νομούς και τα δικαιώματα. Ντροπή τίποτα άλλο» σημειώνει κάτοικος της περιοχής στα social media, στην ομάδα Στραβά και Ανάποδα.

«Έλεος για αυτό που γίνεται κάθε βράδυ μέχρι τις 05:00 το πρωί που όλοι κάνουν τα στραβά μάτια… Να ανοίγουν τουλάχιστον πιο πολύ την ένταση της μουσικής να μην κοιμάται κανένας στην Ξάνθη» προσθέτει άλλος κάτοικος στην ίδια ομάδα. «Σήμερα αλώθηκε η πόλη. Εσείς που είστε υπεύθυνοι για την ασφάλεια και προστασία των πολιτών πηγαίνετε στα σπίτια σας» τονίζει από την πλευρά τους ένας ακόμα κάτοικος της Ξάνθης. 



Εύλογα διερωτάται άλλωστε κανείς εάν η Ξάνθη είναι μια πόλη δύο ταχυτήτων, όπου ισχύει άλλο νομικό καθεστώς εντός του εν λόγω οικισμού, καθώς και το ως πότε κάποιοι θα «χαϊδεύουν» αυτιά [και ψήφους]. Φυσικά δεν αναμένει κανείς από τους αρμόδιους να αναλάβουν τις ευθύνες τους, μιας και έχουν αποδείξει και στο παρελθόν [οι περισσότεροι εξ’ αυτών] την πολιτική ανεπάρκεια τους, ωστόσο θα περίμενε κανείς σε ένα δημοκρατικό κράτος όπως η Ελλάδα οι νόμοι να ισχύουν το ίδιο για όλους. 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

Το XanthiNea.gr είναι ανεξάρτητο ιστολόγιο και μπορείτε να στηρίξετε το έργο μας κάνοντας
μία δωρεά [εφάπαξ] ή επιλέγοντας μηνιαία συνδρομή με το ποσό που εσείς επιθυμείτε!
Η στήριξή σας είναι πολύτιμη!



ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα