Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πότε θα γίνει η Ξάνθη μια πόλη ασφαλής;

Κοινοποίηση

Πότε θα γίνει η Ξάνθη μια πόλη ασφαλής;

Υπό τον φόβο του να πέσουν θύματα κλοπών, διαρρήξεων και βανδαλισμών ζουν οι κάτοικοι της Ξάνθης, με τη μικρο-εγκληματικότητα να καταγράφει ποσοστά ρεκόρ υπό την ανοχή των αρμόδιων Αρχών. 

Σχεδόν σε καθημερινή βάση κάτοικοι της περιοχής αναρτούν στα social media φωτογραφίες οχημάτων τους που έχουν πέσει θύματα κλοπής κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οχήματα τα οποία είτε εντοπίζονται λίγες ώρες – ημέρες αργότερα σε άσχημη κατάσταση, είτε δεν εντοπίζονται και ποτέ. 

Πρόσφατα, η πόλη βίωσε μια άνευ προηγουμένου επιδρομή με επιθέσεις σε σταθμευμένα οχήματα, τα οποία οι δράστες έσπαγαν για να αφαιρέσουν μικροποσά ή μικρής αξίας αντικείμενα. Οι δράστες συνελήφθησαν και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι. 



Αντίστοιχες «καταδρομικές» επιθέσεις καταγράφονται κατά διαστήματα σε επιχειρήσεις της περιοχής, πολλές εκ των οποίων μάλιστα έχουν πέσει θύματα διάρρηξης αρκετές φορές. 

Δεν είναι υπερβολή να ισχυριστεί κανείς πως ο μέσος κάτοικος στην Ξάνθη ζει υπό τον φόβο πως θα πέσει θύμα αντίστοιχης επίθεσης. Αυτός ο φόβος μάλιστα και το αίσθημα τόσο της ανασφάλειας όσο και της ατιμωρησίας διογκώνονται καθημερινά. 

Και όλα αυτά φυσικά με τους αρμόδιους και όσους έχουν την ευθύνη για την ασφάλεια των κατοίκων της Ξάνθης αλλά και της αξιοπρεπούς διαβίωσης είτε να «σφυρίζουν αδιάφορα», είτε να μην είναι ικανοί να δώσουν μια άμεση και δραστική λύση στο πρόβλημα που λιμνάζει. 

Η πρόσφατη κλοπή του φορτηγού εντός του οποίου υπήρχε ο εξοπλισμός για τα γυρίσματα της σειράς «Κόκκινο Ποτάμι», του Μανούσου Μανουσάκη, αποτελεί μια ακόμη απόδειξη του πόσου ανασφαλείς αισθάνονται οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες της περιοχής. 

Η Ξάνθη έγινε για ακόμα μια φορά αρνητική πρωταγωνίστρια ενώ αν αναλογιστεί κανείς πόσες κλοπές οχημάτων έχουν καταγραφεί μόλις την τελευταία εβδομάδα στην περιοχή, το μέγεθος του προβλήματος γίνεται κάτι παραπάνω από ορατό, για μια μικρή πόλη σαν την Ξάνθη. 



Οι επιθέσεις και οι βανδαλισμοί δεν έχουν τέλος, ενώ δεν περιορίζονται μόνο μέσα στην πόλη ούτε αφορούν αποκλειστικά οχήματα και επιχειρήσεις. Τα δημοτικά κοιμητήρια έχουν πέσει θύματα βανδαλισμού και διάρρηξης άπειρες φορές, ενώ αντίστοιχες επιθέσεις έχουν υποστεί κάτοικοι που απλώς επέλεξαν να απολαύσουν το μπάνιο τους στην παραλία του Άη Γιάννη. 

Η Ξάνθη συνεπώς είτε είναι διοικητικά ακέφαλη και δεν υπάρχουν αρμόδιοι οι οποίοι να ενδιαφερθούν για την ενίσχυση της ΕΛΑΣ, τον περιορισμό της εγκληματικότητας και την αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων με τη σοβαρότητα που απαιτείται, είτε κάποιοι επιδεικνύουν μια χαρακτηριστική αδιαφορία για την καθημερινότητα την οποία βιώνουν οι κάτοικοι της Ξάνθης για ψηφοθηρικούς λόγους ή απλά επειδή δεν έχουν τη στοιχειώδη αντίληψη περί του μεγέθους του προβλήματος και της ευθύνης που τους αναλογεί. 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

Το XanthiNea.gr είναι ανεξάρτητο ιστολόγιο και μπορείτε να στηρίξετε το έργο μας κάνοντας
μία δωρεά [εφάπαξ] ή επιλέγοντας μηνιαία συνδρομή με το ποσό που εσείς επιθυμείτε!
Η στήριξή σας είναι πολύτιμη!



ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα