Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Power Pass: Έρχονται άλλες 2 πληρωμές – Τι σημαίνει το αρνητικό ποσό

Κοινοποίηση

Power Pass: Έρχονται άλλες 2 πληρωμές - Τι σημαίνει το αρνητικό ποσό

Οι δικαιούχοι που δεν πληρώθηκαν στο πρώτο κύμα επιστροφής χρημάτων του Power Pass, θα δουν αυτή την εβδομάδα τα χρήματα στους λογαριασμούς τους, ενώ θα ακολουθήσει και τρίτη πληρωμή προς τα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου και θα αφορά τους λογαριασμούς του Ιουνίου. Ειδικά, για την τελευταία πληρωμή, εκείνοι που θα δουν τα επιπλέον -ελάχιστα- ποσά είναι όσοι έχουν ήδη εγκριθεί οι αιτήσεις τους. Η πλατφόρμα έχει κλείσει και δεν μπορεί κανείς να κάνει ούτε διορθώσεις, ούτε νέα αίτηση.



Όσοι δεν πληρώθηκαν την Παρασκευή και στο σύστημα έβλεπαν ότι οι αιτήσεις τους είναι ακόμα υπό εκκαθάριση, θα πρέπει να γίνει έλεγχος των στοιχείων. Μάλιστα, δεν αποκλείεται, ορισμένοι να δουν ακόμα και σήμερα τα χρήματα.

Τι σημαίνει το αρνητικό ποσό στο Power Pass

Πάντως, εκτός από τις αντιδράσεις για τα ιδιαιτέρως χαμηλά ποσά που έλαβαν οι δικαιούχοι σε σχέση με τα 600άρια που «διαφημίζονταν» όλο το προηγούμενο διάστημα, εντύπωση έχει προκαλέσει και το γεγονός ότι ορισμένοι δικαιούχοι είδαν αντί για επιστροφή χρημάτων, ένα αρνητικό ποσό.

Το αρνητικό ποσό δεν σημαίνει ότι πρέπει να πληρώσει κάτι ο καταναλωτής, αλλά δεν πρέπει να περιμένει και επιστροφή χρημάτων.

Ποιοι και γιατί απορρίφθηκαν;

Συνολικά, εγκρίθηκαν 2,5 εκατομμύρια αιτήσεις και απορρίφθηκαν 422.181. Οι συχνότερες αιτίες απόρριψης της αίτησης είναι οι εξής:

τα σταθερά τιμολόγια χωρίς ρήτρα

η επιβάρυνση από τη ρήτρα κάτω από 30 ευρώ, τα ποσά κάτω από 18 ευρώ που εκκαθαρίστηκαν δεν πληρώνονται



πελάτες κοινωνικού τιμολογίου που ήδη είχαν επιδοτηθεί

δηλώθηκε επαγγελματική έδρα αντί για την πρώτη κατοικία

Πότε θα πληρωθούν οι υπόλοιποι;

Από τα 2,5 εκατομμύρια φυσικά πρόσωπα τα χρήματα άρχισαν να βλέπουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς περίπου 1,9 εκατ. καταναλωτές. Οι 600.000 που απομένου θα πληρωθούν μέσα στην εβδομάδα, καθώς συνεχίζεται ο έλεγχος των στοιχείων τους.

Γιατί ορισμένοι είδαν λιγότερα χρήματα από όσα περίμεναν;

Ρόλο στα ποσά που έλαβαν οι δικαιούχοι έπαιξε το γεγονός ότι πάροχοι ρεύματος εξέδωσαν εκκαθαριστικούς λογαριασμούς τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2022 και αυτοί δεν είναι οι τελικοί εκκαθαριστικοί.

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

Το XanthiNea.gr είναι ανεξάρτητο ιστολόγιο και μπορείτε να στηρίξετε το έργο μας κάνοντας
μία δωρεά [εφάπαξ] ή επιλέγοντας μηνιαία συνδρομή με το ποσό που εσείς επιθυμείτε!
Η στήριξή σας είναι πολύτιμη!



ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα