Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Power pass: Τι ώρα πιστώνονται τα χρήματα στους λογαριασμούς

Κοινοποίηση

Power pass: Τι ώρα πιστώνονται τα χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς


Αναρτήθηκαν τα εκκαθαριστικά για το Power pass και έφθασε η ώρα της πληρωμής για τους δικαιούχους της επιδότησης ρεύματος. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Η», το υπουργείο Οικονομικών έχει στείλει ήδη στην εταιρεία Διατραπεζικά Συστήματα Α.Ε. (ΔΙΑΣ) τα σχετικά στοιχεία κι έτσι οι τράπεζες θα αρχίσουν σταδιακά από το απόγευμα να πιστώνουν τα ποσά της επιδότησης στους δικαιούχους. Ωστόσο, τα χρήματα θα εμφανιστούν στους λογαριασμούς ανάλογα με την τράπεζα του κάθε δικαιούχου. Πηγές του ΥΠΟΙΚ διαβεβαιώνουν ότι θα πληρωθούν και οι 1,9 εκατ. δικαιούχοι μέχρι σήμερα το βράδυ.



Οσοι δεν έχουν λάβει το ενημερωτικό e-mail για την ανάρτηση του εκκαθαριστικού θα πρέπει να μπουν στη  διεύθυνση vouchers.gov.gr/powerpass και να ενημερωθούν για την κατάσταση της αίτησής τους και να δουν το ποσό της επιδότησης που θα λάβουν.

Υπενθυμίζεται ότι συνολικά έχουν υποβληθεί 2.952.778 αιτήσεις, που αφορούν 2.530.597 φυσικά πρόσωπα και από αυτά, αναρτώνται ενημερωτικά εκκαθάρισης για τα περίπου 1,9 εκατ. και τα οποία αναμένεται να πληρωθούν από το απόγευμα, με το συνολικό ποσό να ανέρχεται σε περίπου 230 εκατ. ευρώ.

Για τα υπόλοιπα φυσικά πρόσωπα συνεχίζεται ο έλεγχος των στοιχείων και όσα εξ αυτών είναι δικαιούχοι αναμένεται να πληρωθούν την ερχόμενη εβδομάδα, μετά την έκδοση των σχετικών ενημερωτικών εκκαθαριστικών.



Τι θα γίνει με τους λογαριασμούς που εκδόθηκαν τον Ιούνιο 

Λαμβάνοντας υπόψη ότι για ορισμένους καταναλωτές εκδόθηκαν εκκαθαριστικοί λογαριασμοί εντός Ιουνίου 2022 που αφορούν τη χειμερινή περίοδο κατανάλωσης με σημαντική επιβάρυνση, η κυβέρνηση προχώρησε σε επέκταση του μέτρου και για τους λογαριασμούς που έχουν εκδοθεί εντός Ιουνίου.

Πιο συγκεκριμένα, με βάση τις αιτήσεις που έχουν ήδη υποβληθεί στην πλατφόρμα Power Pass και χωρίς να απαιτείται υποβολή νέας αίτησης, το επόμενο διάστημα θα ληφθούν από τους παρόχους ενέργειας τα στοιχεία για τους λογαριασμούς που έχουν εκδοθεί εντός Ιουνίου. Οι λογαριασμοί του Ιουνίου θα συσχετιστούν με τις δηλώσεις κύριας κατοικίας και φοιτητικής κατοικίας που έχουν ήδη δηλώσει οι δικαιούχοι για τον μήνα Μάιο στην πλατφόρμα.

πανυπολογιστεί το σύνολο της ενίσχυσης για την περίοδο από 1η Δεκεμβρίου έως 30 Ιουνίου, και το επιπλέον ποσό θα καταβληθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν ήδη δηλώσει οι δικαιούχοι, έως τα τέλη Αυγούστου ή το αργότερο αρχές Σεπτεμβρίου.



Υπενθυμίζεται ότι η συνολική ενίσχυση για την περίοδο 1η Δεκεμβρίου 2021 έως 30 Ιουνίου 2022, δεν μπορεί να ξεπερνά τα 600 ευρώ.

imerisia.gr

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

Το XanthiNea.gr είναι ανεξάρτητο ιστολόγιο και μπορείτε να στηρίξετε το έργο μας κάνοντας
μία δωρεά [εφάπαξ] ή επιλέγοντας μηνιαία συνδρομή με το ποσό που εσείς επιθυμείτε!
Η στήριξή σας είναι πολύτιμη!



ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα