Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Προσοχή: Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Ξάνθη

Κοινοποίηση

Προσοχή: Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Ξάνθη


Ξάνθη Φωτιές
: Σε υψηλά επίπεδα αναμένεται να κυμανθούν και την Παρασκευή οι θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα, που σε συνδυασμό με την έλλειψη υγρασίας και τους αυξημένους ανέμους δημιουργούν έναν εκρηκτικό συνδυασμό για την εξάπλωση πυρκαγιάς σύμφωνα με τον σχετικό χάρτη της ΓΓΠΠ. 



Η Ξάνθη βρίσκεται στο επίπεδο 3, που μεταφράζεται ως «υψηλός κίνδυνος» για την εκδήλωση πυρκαγιάς και συνιστάται προσοχή. 

Συγκεκριμένα, για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προειδοποιεί την Παρασκευή, 29 Ιουλίου η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας όπως φαίνεται και στον σχετικό χάρτη.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για αύριο Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:



  • Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Φωκίδας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Αρκαδίας, ΠΕ Λακωνίας)
  • Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Αχαΐας, ΠΕ Ηλείας)
  • Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (ΠΕ Ζακύνθου)
  • Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (ΠΕ Έβρου συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σαμοθράκης)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
  • Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες)

Προσοχή: Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Ξάνθη

Σύσκεψη στην Ξάνθη 

Σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Ξάνθης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, με στόχο τον συντονισμό των ενεργειών για την προετοιμασία των αρμόδιων φορέων ως προς το κομμάτι της πρόληψης και καταστολής των δασικών πυρκαγιών, λόγω αύξησης της επικινδυνότητας. 



«Από σήμερα και μέχρι τις 31/7/2022 προβλέπονται για τη περιοχή μας ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες καθώς και άνεμοι υψηλής έντασης. Εφιστούμε την προσοχή όλων των πολιτών στη χρήση της φωτιάς, καθώς σύμφωνα με τη πυροσβεστικής διάταξη 9/2020, απαγορεύεται το άναμμα και η διατήρηση φωτιάς στην ύπαιθρο για οποιοδήποτε λόγο, όπως και το κάπνισμα των μελισσών. Αν οι πολίτες αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να τηλεφωνήσουν άμεσα στο 199 ή στο 112 ώστε να ενημερώσουν τη Πυροσβεστική Υπηρεσία» σημειώνει ο Αντιπεριφέρειαρχης Ξάνθης, Κώστας Κουρτίδης. 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

Το XanthiNea.gr είναι ανεξάρτητο ιστολόγιο και μπορείτε να στηρίξετε το έργο μας κάνοντας
μία δωρεά [εφάπαξ] ή επιλέγοντας μηνιαία συνδρομή με το ποσό που εσείς επιθυμείτε!
Η στήριξή σας είναι πολύτιμη!



ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα