Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Ποιοι κλάδοι παίρνουν… σειρά

Κοινοποίηση

Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Ποιοι κλάδοι παίρνουν... σειρά


Επεκτείνεται η ψηφιακή κάρτα εργασίας

Στις επιχειρήσεις που θα επεκταθεί η ψηφιακή κάρτα εργασίας, αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε ότι θα γίνει άμεσα σε εταιρείες ασφαλιστικές και υπηρεσιών ασφάλειας, ενώ στη βιομηχανία επίσης θα επεκταθεί μέσα στους επόμενους μήνες



«Θα γίνει αφού γίνει μία απογραφή του εργατικού δυναμικού στο Εργάνη 2, τον Οκτώβριο – Νοέμβριο, οι ασφαλιστικές εταιρείες, οι εταιρείες σεκιούριτι, η βιομηχανία και του χρόνου τέτοιον καιρό θα έχουν ενταχθεί και ο τουρισμός και η εστίαση, που είναι κλάδοι με πολύ μεγάλη σημασία για την ελληνική οικονομία» είπε ακόμη.

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων επισήμανε ότι «τρέχει» και η διαδικασία της πλήρους ψηφιοποίησης –με ταυτόχρονη απλοποίηση- της διαδικασίας πιστοποίησης αναπηρίας, δηλαδή τη δημιουργία «ψηφιακών ΚΕΠΑ» καθώς και την θέσπιση του πλαισίου για την Κάρτα Αναπηρίας.

H ψηφιακή μεταρρύθμιση στοχεύει στη βελτίωση της καθημερινότητας των ατόμων με αναπηρία και στη μείωση της ταλαιπωρίας που υφίστανται. Έτσι ανοίγει ο δρόμος ώστε από το φθινόπωρο, όλη η διαδικασία πιστοποίησης αναπηρίας μέσω των ΚΕΠΑ να γίνεται ηλεκτρονικά.



Οι ασφαλισμένοι θα χρειάζεται να επισκεφθούν μια μόνο φορά τα ΚΕΠΑ, την ημέρα της εξέτασής τους και όχι σε προηγούμενα στάδια της διαδικασίας (π.χ. για να υποβάλουν αυτοπροσώπως αίτηση για την πιστοποίηση αναπηρίας όπως γινόταν μέχρι τώρα), κάτι που «μεταφράζεται» σε κατάργηση χιλιάδων επισκέψεων στα ΚΕΠΑ. Όλες δηλαδή οι διαδικασίες-πλην της ιατρικής εξέτασης του αιτούντος από την υγειονομική επιτροπή- θα γίνονται ψηφιακά, κάτι που συνιστά άλμα στην εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρία.

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

Το XanthiNea.gr είναι ανεξάρτητο ιστολόγιο και μπορείτε να στηρίξετε το έργο μας κάνοντας
μία δωρεά [εφάπαξ] ή επιλέγοντας μηνιαία συνδρομή με το ποσό που εσείς επιθυμείτε!
Η στήριξή σας είναι πολύτιμη!



ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα