Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στην Ξάνθη ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου [ΦΩΤΟ]

Κοινοποίηση

Στην Ξάνθη ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου [ΦΩΤΟ]

Ταξίδι αστραπή στην Ξάνθη με αφορμή τον θάνατο του ψευτομουφτή Αχμέτ Μετέ πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου. 

Ο Νταβούτογλου επισκέφθηκε τον τάφο του ψευτομουφτή και προσευχήθηκε για τον «καλό του φίλο», όπως έγραψε στα social media, ενώ δεν παρέλειψε να τον αποκαλέσει «μουφτή» – παρά το γεγονός πως στην Ξάνθη υπάρχει άλλος, νόμιμος, μουφτής – και να σπεύσει να μιλήσει για «έναν άνθρωπο που αφιέρωσε τη ζωή του στους Τούρκους της Δυτικής Θράκης». 



Ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας είχε στη συνέχεια σειρά επαφών στην περιοχή ενώ δεν παρέλειψε να επισκεφθεί και την αυτοαποκαλούμενη «Τουρκική Ένωση Ξάνθης», στην οποία πρόσφατα ο Άρειος Πάγος απαγόρευσε τη χρήση του όρου «τουρκική». Ο ίδιος μάλιστα με κάθε ευκαιρία επανέλαβε πως βρίσκεται μαζί με τα «αδέλφια» του στην Ξάνθη. 

Η επίσκεψη του Νταβούτογλου είναι ιδιωτική, ωστόσο αισθητή ήταν η παρουσία ισχυρής Αστυνομικής δύναμης στην Ξάνθη, ήδη από νωρίς το πρωί της Πέμπτης, ενώ στο πρόγραμμα του ταξιδιού του περιλαμβάνεται και επίσκεψη στον τάφο του Αχμέτ Σαδίκ στην Κομοτηνή. 

Αρκετοί είναι αυτοί που έσπευσαν να συνδέσουν την ξαφνική παρουσία του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας στην Ξάνθη με τις «ζυμώσεις» που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη στο παρασκήνιο για τον διάδοχο του Αχμέτ Μετέ. 



Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

Το XanthiNea.gr είναι ανεξάρτητο ιστολόγιο και μπορείτε να στηρίξετε το έργο μας κάνοντας
μία δωρεά [εφάπαξ] ή επιλέγοντας μηνιαία συνδρομή με το ποσό που εσείς επιθυμείτε!
Η στήριξή σας είναι πολύτιμη!



ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα