Δευτέρα, 18 Μαρτίου, 2024

Στον απόηχο της παραίτησης Ασκαρίδη και του σάλου για το «Iskece»

Κοινοποίηση

Στον απόηχο της παραίτησης Ασκαρίδη και του σάλου για το «Iskece»

Μειδίαμα, αποτροπιασμό αλλά και έντονο προβληματισμό προκάλεσε το τελευταίο «φιάσκο» (αν μπορεί κανείς να το αποκαλέσει απλώς φιάσκο) του Δήμου Ξάνθης, που αμαύρωσε έναν από τους μακροβιότερους πολιτιστικούς θεσμούς της περιοχής και έκανε την Ξάνθη για ακόμα μια φορά αρνητική πρωταγωνίστρια. 

Ο λόγος φυσικά για το επίμαχο σποτ που κυκλοφόρησε το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης για τις Γιορτές Παλιάς Πόλης, στην τουρκική γλώσσα και στο οποίο γινόταν αναφορά της πόλης ως «Iskece». Επιλέχθηκε δηλαδή η χρήση ενός όρου που έχει υιοθετήσει το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής, το ΥΠΕΞ της Τουρκίας και η Άγκυρα κάθε φορά που εκδίδουν μια ανακοίνωση για την Ξάνθη και επιχειρούν να την «συνδέσουν» με τη γείτονα χώρα. 



Ο Δήμος Ξάνθης επέδειξε για ακόμα μια φορά το πόσο αργά ανακλαστικά έχει στη διαχείριση κρίσεων, μιας και αντέδρασε αφού προκλήθηκε σάλος σε όλη την χώρα, με δημοσιεύματα του Αθηναϊκού Τύπου να επικρίνουν τη δημοτική Αρχή για αυτή την επιλογή και να μιλούν για ένα ολέθριο λάθος. 

Η αντίδραση (η μόνη προς το παρόν) ήρθε από τον Πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου, Ηλία Ασκαρίδη, ο οποίος έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του Δημάρχου (μια παραίτηση ωστόσο που δεν έχει γίνει γνωστό εάν έγινε αποδεκτή – άλλη μια απόδειξη των αντανακλαστικών του Δήμου) κάνοντας λόγο για μια αστοχία συνεργατών του και αναλαμβάνοντας ο ίδιος την πολιτική ευθύνη. 

Ωστόσο εύλογα προκύπτουν κάποια προβλήματα, τα οποία βρίσκουν τη ρίζα τους στην απλή, κοινή λογική: 

1. Το επίμαχο σποτ κυκλοφόρησε χωρίς να το δει ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού και χωρίς να το δει ο Δήμαρχος Ξάνθης; 

2. Το επίμαχο σποτ αφότου κυκλοφόρησε πάλι δεν το είδε ούτε ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού ούτε ο Δήμαρχος Ξάνθης;

3. Το επίμαχο σποτ αφότου κυκλοφόρησε δεν πρόσεξε κανείς πως γίνεται η χρήση της λέξης «Iskece», παρά μόνο ώρες μετά τον σάλο που προκλήθηκε και τελικώς αποσύρθηκε το βίντεο; 

Εάν πρόκειται για διαφημιστικό σποτ το οποίο κυκλοφόρησε χωρίς να λάβει το τελικό «οκ» από τους πολιτικά αρμόδιους και χωρίς οι ίδιοι να έχουν αφιερώσει 5 λεπτά από τον πολύτιμο χρόνο τους για να το παρακολουθήσουν, τότε πρόκειται για μια απίστευτη αδιαφορία για έναν από τους μεγαλύτερους πολιτιστικούς θεσμούς της Ξάνθης.



Σε περίπτωση που το εν λόγω σποτ ωστόσο έλαβε έγκριση από κάποιον πολιτικά αρμόδιο (κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό) τότε προκύπτουν έντονοι προβληματισμοί για το εάν η Ξάνθη βαδίζει σε αχαρτογράφητα νερά καθώς και για τις σκοπιμότητες τέτοιων ενεργειών ή την έλλειψη κατάρτισης των ανθρώπων που βρίσκονται σε νευραλγικής σημασίας θέσεις στη διοίκηση του Δήμου. 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

Το XanthiNea.gr είναι ανεξάρτητο ιστολόγιο και μπορείτε να στηρίξετε το έργο μας κάνοντας
μία δωρεά [εφάπαξ] ή επιλέγοντας μηνιαία συνδρομή με το ποσό που εσείς επιθυμείτε!
Η στήριξή σας είναι πολύτιμη!



ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα