Κυριακή, 17 Μαρτίου, 2024

Στον ουρανό της Ξάνθης οι δορυφόροι του Elon Musk [ΦΩΤΟ]

Κοινοποίηση

Στον ουρανό της Ξάνθης οι δορυφόροι του Elon Musk

Ορατοί σε αρκετές περιοχές της Ξάνθης έγιναν το βράδυ του Σαββάτου, λίγο μετά τις 22:00, οι δορυφόροι της εταιρίας Starlink, του Elon Musk, που διέσχισαν την περιοχή. 

Πρόκειται για το δορυφορικό σύστημα internet της γνωστής εταιρίας, ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που οι δορυφόροι γίνονται ορατοί στην Ξάνθη. 



Κάτοικοι της περιοχής αντίκρισαν τον φωτεινό σχηματισμό των δορυφόρων, που παρέμεναν ορατοί για μερικά λεπτά καθώς διέσχιζαν την περιοχή. Ορισμένοι παραξενεύτηκαν από το θέαμα, ωστόσο αρκετοί ήταν αυτοί που ήταν ήδη υποψιασμένοι από την προηγούμενη φορά που βρέθηκαν στον ουρανό της Ξάνθης οι δορυφόροι της Starlink. 

Στόχος του Έλον Μάσκ είναι η δημιουργία ενός μεγάλου διεθνούς δορυφορικού δικτύου που θα παρέχει γρήγορο Διαδίκτυο οπουδήποτε, και στα επόμενα χρόνια το πλάνο είναι θέσει σε τροχιά γύρω από την Γη περίπου 4.000 τέτοιους δορυφόρους.

Η εν λόγω υπηρεσία υπόσχεται καθολική πρόσβαση στο Διαδίκτυο με ταχύτητες που θα αγγίζουν τα 150Mb/s και αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα στον τηλεπικοινωνιακό χάρτη. 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

Το XanthiNea.gr είναι ανεξάρτητο ιστολόγιο και μπορείτε να στηρίξετε το έργο μας κάνοντας
μία δωρεά [εφάπαξ] ή επιλέγοντας μηνιαία συνδρομή με το ποσό που εσείς επιθυμείτε!
Η στήριξή σας είναι πολύτιμη!



ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα