Συμβουλές από το Λιμενικό μετά τον πνιγμό στη Σκάλα Αβδήρων

Συμβουλές από το Λιμενικό μετά τον πνιγμό στη Σκάλα Αβδήρων

Την προσοχή των λουόμενων εφιστά με ανακοίνωση του το Λιμενικό μετά τον πρόσφατο πνιγμό ηλικιωμένου άνδρα από τη Βουλγαρία, στη Σκάλα Αβδήρων, στην προσπάθεια του να σώσει τον εγγονό του. 

Όπως αναφέρει η Λιμενική Αρχή Πόρτο Λάγους, «με αφορμή πρόσφατο περιστατικό θανάτου αλλοδαπού ηλικιωμένου ανδρός κατά την προσπάθεια διάσωσης-περισυλλογής του ανήλικου εγγονιού του, το οποίο παρασυρόταν με φουσκωτό μέσο αναψυχής προς την ανοιχτή θάλασσα, το οποίο έλαβε χώρα στην παραλία «Σκάλας Αβδήρων» Νομού Ξάνθης, το Λ/Χ Πόρτο Λάγους εφιστά την προσοχή των συμπολιτών μας στην τήρηση των βασικών κανόνων ασφαλείας κατά τη διάρκεια λήψης θαλασσίου λουτρού, τονίζοντας ιδιαίτερα ότι:

η χρήση ογκωδών φουσκωτών μέσων αναψυχής τύπου «Θαλάσσιος καναπές», «φλαμίνγκο» κ.ο.κ., υπό συνθήκες αυξημένης έντασης ανέμου, υψηλού κυματισμού, ισχυρών θαλάσσιων ρευμάτων κτλ. εγκυμονεί σοβαρή επικινδυνότητα όπως αυτά λόγω του όγκου τους παρασύρονται ταχέως, δημιουργώντας επικίνδυνες καταστάσεις, ειδικότερα όταν οι χρήστες αυτών είναι ανήλικα άτομα, ηλικιωμένοι, άτομα που δεν γνωρίζουν κολύμβηση ή δεν ξέρουν να κολυμπούν καλά. 

Ευελπιστούμε στην ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας προκειμένου στο εξής αποτραπούν τέτοιου είδους δυσάρεστα περιστατικά».

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

Το XanthiNea.gr είναι ανεξάρτητο ιστολόγιο και μπορείτε να στηρίξετε το έργο μας κάνοντας μία δωρεά [εφάπαξ] ή επιλέγοντας μηνιαία συνδρομή με το ποσό που εσείς επιθυμείτε! Η στήριξή σας είναι πολύτιμη!

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال