Κυριακή, 10 Μαρτίου, 2024

Συντριβή Antonov στην Καβάλα: Σοκάρουν οι πρώτες εικόνες από drone

Κοινοποίηση

Συντριβή Antonov στην Καβάλα: Εξετάζεται η εκκένωση των Αντιφιλίππων - Σοκάρουν οι πρώτες εικόνες από drone

Καβάλα: Πιθανή η εκκένωση του χωριού Αντιφίλιπποι, κοντά στο οποίο κατέπεσε το αεροσκάφος από τη Σερβία.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Open, υπάρχουν πληροφορίες ότι εξετάζεται η εκκένωση των Αντιφιλίππων Καβάλας, χωριό κοντά στο οποίο κατέπεσε το αεροσκάφος. Ο λόγος είναι ότι υπάρχει φόβος νέων εκρήξεων, από τα πυρομαχικά που μετέφερε το αεροσκάφος.

Ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, σε δήλωσή του στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό ανέφερε πως δεν υπάρχει απόφαση πλην όμως το ζήτημα είναι υπαρκτό. Όπως εξήγησε, το δημοτικό συμβούλιο θα πάρει την απόφαση τα επόμενα λεπτά και θα προχωρήσει στη συνέχεια στις κατάλληλες ενέργειες.

Στο μεταξύ, βίντεο από το σημείο της συντριβής του Antonov στην Καβάλα δείχνει το μέγεθος της καταστροφής που υπέστη το αεροσκάφος. Σε εικόνες από drone του ENA Channel διαπιστώνεται πως το αεροσκάφος «εξαφανίστηκε».



Στην περιοχή έχει μεταβεί η επιτροπή Ατομικής Ενέργειας καθώς και εμπειρογνώμονες της Πολιτικής Αεροπορίας για να ελέγξουν την τοξικότητα στην περιοχή μετά την πτώση του αεροσκάφους.

Επίσης, όπως είπε ο δήμαρχος Παγγαίου, θα υπάρξει επέμβαση του στρατού με ειδικές ομάδες πυροτεχνουργών, που θα επιχειρήσουν να προσεγγίσουν τον χώρο όπου κατέπεσε το αεροσκάφος, ενώ είπε ότι γίνονται προσπάθειες για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης των οικισμών.

Στην περιοχή, είναι πολύ έντονη η μυρωδιά καμένου καυσίμου, ενώ πυκνό είναι και το σύννεφο καπνού, ωστόσο οι εστίες φωτιάς, είναι πολύ μικρές και δεν υπάρχει κίνδυνος αναζωπύρωσης.

Θυμίζουμε ότι χθες έγινε  επιχείρηση με drone πάνω από το σημείο συντριβής προκειμένου να ελεγχθεί η περιοχή και να διαπιστωθεί αν είναι ασφαλές για πυροτεχνουργούς και υπόλοιπα σωστικά συνεργεία να προσεγγίσουν την περιοχή.

Ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης ανακοίνωσε ότι θα σταλεί μήνυμα από το 112 να μείνουν κλειστά τα παράθυρα για όλο το βράδυ. Τόνισε ότι σύμφωνα με πληροφορίες ότι το επικίνδυνο υλικό ήταν κυρίως πυρομαχικά.  



Σύμφωνα με πληροφορίες η ενημέρωση που δόθηκε από το αεροδρόμιο αναχώρησης είναι ότι επέβαιναν 8 άτομα μέλη πληρώματος και μετέφεραν 12 τόνους επικίνδυνο φορτίο (dangerous goods) χωρίς να το προσδιορίζουν επακριβώς. Την ίδια ώρα η ρεπόρτερ της ΕΡΤ που είναι στο σημείο ανέφερε πως υπήρχε ισχυρή σύσταση από την Πυροσβεστική να φορέσουν μάσκες όσοι είναι στην περιοχή εξαιτίας τοξικών αερίων.

eleftherostypos.gr

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

Το XanthiNea.gr είναι ανεξάρτητο ιστολόγιο και μπορείτε να στηρίξετε το έργο μας κάνοντας
μία δωρεά [εφάπαξ] ή επιλέγοντας μηνιαία συνδρομή με το ποσό που εσείς επιθυμείτε!
Η στήριξή σας είναι πολύτιμη!



ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα