Τα καλύτερα και τα χειρότερα διαβατήρια του κόσμου για το 2022

Τα καλύτερα και τα χειρότερα διαβατήρια του κόσμου για το 2022

Σε ποια θέση βρίσκεται το ελληνικό

Το διαβατήριο αποτελεί για πολλούς προορισμούς ανά τον κόσμο, βασική προϋπόθεση για το ταξίδι. Ωστόσο, ορισμένα διαβατήρια χωρών δεν προσφέρουν μεγάλο αριθμό προορισμών. Σύμφωνα με μια νέα τριμηνιαία έκθεση που κυκλοφόρησε από την εταιρεία παροχής συμβουλών για την ιθαγένεια και τη διαμονή στο Λονδίνο, Henley & Partners, τρία ασιατικά διαβατήρια προσφέρουν στους κατόχους τους μεγαλύτερη παγκόσμια ελευθερία ταξιδιού από αυτές οποιασδήποτε άλλης χώρας.

Η Ιαπωνία βρέθηκε μπροστά από τη Σιγκαπούρη και τη Νότια Κορέα για να προσφέρει στους πολίτες της πρόσβαση χωρίς βίζα ή πρόσβαση κατά παραγγελία σε 193 προορισμούς ρεκόρ σε όλο τον κόσμο, σε σύγκριση με τους 192 των άλλων δύο χωρών, σύμφωνα με το CNN.

Την τριάδα ακολουθούν πολλές ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα η οποία μοιράζεται την 8η θέση μαζί με την Αυστραλία, τον Καναδά, τη Τσεχία και τη Μάλτα. Σημειώνεται πως οι ανωτέρω χώρες δίνουν μέσω των διαβατηρίων τους πρόσβαση σε 185 προορισμούς.

Η Γερμανία και η Ισπανία βρίσκονται ισόπαλες στην τρίτη θέση, με 190 προορισμούς και ακολουθούν η Φινλανδία, η Ιταλία και το Λουξεμβούργο με 189.

Την πέμπτη θέση μοιράζονται η Αυστρία, η Δανία, η Ολλανδία και η Σουηδία, ενώ η Γαλλία, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκονται στην έκτη θέση. Η Νέα Ζηλανδία και οι Ηνωμένες Πολιτείες κατατάσσονται στην 7η θέση, δίπλα στο Βέλγιο, τη Νορβηγία και την Ελβετία.

Τα χειρότερα διαβατήρια

Οι Αφγανοί υπήκοοι βρίσκονται για άλλη μια φορά στη χειρότερη θέση, καθώς μπορούν να ταξιδέψουν μόλις σε 27 χώρες χωρίς να απαιτείται βίζα.

Λόγω της εισβολής στην Ουκρανία, οι κάτοχοι ρωσικών διαβατηρίων είναι πιο αποκομμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο από ποτέ. Ο δείκτης δεν λαμβάνει υπόψη τους προσωρινούς περιορισμούς ή το κλείσιμο του εναέριου χώρου, επομένως, ενώ το ρωσικό διαβατήριο βρίσκεται επί του παρόντος στην 50η θέση της έρευνας (με πρόσβαση σε 119 προορισμούς), η πραγματικότητα είναι ότι οι Ρώσοι πολίτες βρίσκονται στην πράξη αποκλεισμένοι από πολλούς προορισμούς.

Τα καλύτερα διαβατήρια για τον Ιούλιο του 2022

1. Ιαπωνία (193 προορισμοί)

2. Σιγκαπούρη, Νότια Κορέα (192 προορισμοί)

3. Γερμανία, Ισπανία (190 προορισμοί)

4. Φινλανδία, Ιταλία, Λουξεμβούργο (189 προορισμοί)

5. Αυστρία, Δανία, Ολλανδία, Σουηδία (188 προορισμοί)

6. Γαλλία, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ηνωμένο Βασίλειο (187 προορισμοί)

7. Βέλγιο, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Ελβετία, Ηνωμένες Πολιτείες (186 προορισμοί)

8. Αυστραλία, Καναδάς, Τσεχία, Ελλάδα, Μάλτα (185 προορισμοί)

9. Ουγγαρία (183 προορισμοί)

10. Λιθουανία, Πολωνία, Σλοβακία (182 προορισμοί).

Τα χειρότερα διαβατήρια για τον Ιούλιο του 2022

105. Βόρεια Κορέα (40 προορισμοί)

106. Νεπάλ, παλαιστινιακά εδάφη (38 προορισμοί)

107. Σομαλία (35 προορισμοί)

108. Υεμένη (34 προορισμοί)

109. Πακιστάν (32 προορισμοί)

110. Συρία (30 προορισμοί)

111. Ιράκ (29 προορισμοί)

112. Αφγανιστάν (27 προορισμοί)

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

Το XanthiNea.gr είναι ανεξάρτητο ιστολόγιο και μπορείτε να στηρίξετε το έργο μας κάνοντας μία δωρεά [εφάπαξ] ή επιλέγοντας μηνιαία συνδρομή με το ποσό που εσείς επιθυμείτε! Η στήριξή σας είναι πολύτιμη!

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال