Τα Tesla θα σκανάρουν για λακκούβες και θα ρυθμίζουν τις αναρτήσεις τους

Τα Tesla θα σκανάρουν για λακκούβες και θα ρυθμίζουν τις αναρτήσεις τους

Το νέο update της Tesla θα επιτρέπει στα οχήματά της να σκανάρουν το δρόμο μπροστά για να ανιχνεύουν λακκούβες, σπασμένα πεζοδρόμια και άλλα εμπόδια στο δρόμο. 

Όπως αναφέρει και το Electrek, το λογισμικό θα χρησιμοποιεί αυτά τα δεδομένα για να παράγει ένα χάρτη κακοτράχαλου δρόμου και να ρυθμίζει ανάλογα τις αναρτήσεις του αυτοκινήτου για τη μέγιστη άνεση του οδηγού.

Η ποσότητα και η ποιότητα των δεδομένων θα αυξάνεται σταδιακά όσο τα Tesla περνούν από αυτούς τους δρόμους. 

Τα Tesla θα σκανάρουν για λακκούβες και θα ρυθμίζουν τις αναρτήσεις τους

Ωστόσο, η ρύθμιση των αναρτήσεων θα γίνεται μόνο στα οχήματα με ρυθμιζόμενες αναρτήσεις, δηλαδή στα Model S και Model X. Παραμένει άγνωστο αν τα Model 3 και Model Y θα σκανάρουν και αυτά το δρόμο παρόλο που δε διαθέτουν ρυθμιζόμενες αναρτήσεις, για να βοηθήσουν στην παραγωγή δεδομένων με τις οχτώ συνολικά κάμερές τους.

Αυτό που θέλει να πετύχει η Tesla είναι να καταγράψει την κατάσταση των δρόμων έτσι ώστε όταν τα αυτοκίνητά της περνούν από αυτές τις περιοχές, να είναι προετοιμασμένα για μία ταραχώδη διαδρομή, αυξάνοντας το ύψος της ανάρτησης.

Πηγή: unboxholics.com

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

Το XanthiNea.gr είναι ανεξάρτητο ιστολόγιο και μπορείτε να στηρίξετε το έργο μας κάνοντας μία δωρεά [εφάπαξ] ή επιλέγοντας μηνιαία συνδρομή με το ποσό που εσείς επιθυμείτε! Η στήριξή σας είναι πολύτιμη!

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال