Τρίτη, 12 Μαρτίου, 2024

“Χατζηιωάννου ΑΒΕΕ”: Τρίτο σφυρί για το εργοστάσιο στην Ξάνθη

Κοινοποίηση

“Χατζηιωάννου ΑΒΕΕ”: Τρίτο σφυρί για το εργοστάσιο στην Ξάνθη

Στις 13 Ιουλίου, βγαίνει σε πλειστηριασμό, για τρίτη φορά, το μεγάλο βιομηχανικό ακίνητο, το βασικό παραγωγικό συγκρότημα της «Χατζηιωάννου ΑΒΕΕ» στη Γενισέα Ξάνθης, με τιμή εκκίνησης τα 2.064.000 ευρώ.

Το σφυρί που θα χτυπήσει για τρίτη φορά για το συγκεκριμένο μεγάλο ακίνητο, που βρίσκεται σε μόλις 200 μέτρα από την ε.ο. Ξάνθης Αβδήρων και σε απόσταση 6 χλμ. από τον άξονα της Εγνατίας Οδού, ξαναζωντανεύει τις μνήμες από την εντυπωσιακή ιστορία που διέγραψε σε διάστημα περίπου δυόμισι δεκαετιών η «Χατζηιωάννου».



Η μακρόσυρτη επωνυμία  «Χατζηϊωάννου Ανώνυμος Βιομηχανικής και Εμπορική Εταιρεία Καλσόν, καλτσών, εσωρούχων, νημάτων, υφασμάτων, βαφείων , φινιριστηρίων, ετοίμων ενδυμάτων- συμμετοχών- διαχείριση ακινήτων- κτηματική»  με τον διακριτικό τίτλο «ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ ΑΒΕΕ», περιέχει την ιστορία  μίας οικογενειακής επιχείρησης που ξεκίνησε σαν καλτσοποιία, μεγεθύνθηκε στο χώρο της ένδυσης με το εκτεταμένο δίκτυο των Sprider Stores, μπήκε στο Χρηματιστήριο , μέχρι που τελικά κατέρρευσε το 2013, μεσούσης της οικονομικής κρίσης και στα αποκαΐδια που άφησε η μεγάλη πυρκαγιά στα κεντρικά γραφεία και τις αποθήκες της Ανθούσας, το Φεβρουάριο του 2012.

Με τον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό που θα πραγματοποιηθεί στις 13 Ιουλίου (καταληκτική ημερομηνία εγγραφής η 8η τρέχοντος), με επισπεύδουσα την Τράπεζα Πειραιώς, θα αναζητηθεί πλειοδότης για ένα μεγάλης επιφάνειας βιομηχανικό ακίνητο συνολικής επιφάνειας 25.055 τ.μ., ανεπτυγμένο σε έκταση 48.822 τ.μ.

Το βιομηχανικό συγκρότημα κατασκευάστηκε το 2001 και αποτελείται από ένα κύριο κτήριο βιομηχανικής χρήσης επιφανείας 24.152 τ.μ. και αρκετούς βοηθητικούς χώρους  συνολικής επιφανείας 902 τ.μ.

Το βιομηχανοστάσιο, όπως αναφέρεται και στη σχετική περιγραφή, είχε χρησιμοποιηθεί σαν εργοστάσιο επεξεργασίας και κατασκευής υφασμάτων και ουσιαστικά ήταν η κεντρική παραγωγική μονάδα της «Χατζηιωάννου».

Στο συγκεκριμένο ακίνητο έχουν εγγραφεί υποθήκες υπέρ πιστωτριών τραπεζών αλλά και υπέρ του ελληνικού δημοσίου ενώ τη διαδικασία του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού προωθεί η ΑΤΡΙΑ Υπηρεσίες Ακινήτων.



Πηγή: GRtimes.gr

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

Το XanthiNea.gr είναι ανεξάρτητο ιστολόγιο και μπορείτε να στηρίξετε το έργο μας κάνοντας
μία δωρεά [εφάπαξ] ή επιλέγοντας μηνιαία συνδρομή με το ποσό που εσείς επιθυμείτε!
Η στήριξή σας είναι πολύτιμη!



ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα