Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Βάσεις 2022: Έκπληξη με τη σχολή του ΔΠΘ που δεν πέρασε κανείς

Κοινοποίηση

Βάσεις 2022: Έκπληξη με τη σχολή του ΔΠΘ που δεν πέρασε κανείς

Βάσεις 2022 ΔΠΘ: Βασεις χωρίς εκπλήξεις δεν γίνεται. Μετά την ανακοίνωση των Βάσεων 2022, το πρωί της Παρασκευής ο σύμβουλος σταδιοδρομίας Στράτος Στρατηγάκης μίλησε στην ΕΡΤ, κάνοντας μία αποτίμηση των αποτελεσμάτων.



Ο κ. Στρατηγάκης μίλησε για εκπλήξεις, αλλά και για τις σχολές που παραδοσιακά συγκέντρωσαν τα περισσότερα μόρια.

Επιγραμματικά είπε, πως οι ιατρικές σχολές «κρατήθηκαν στο ύψος τους», μεγάλη απόκλιση γώρισαν οι σχολές του ΕΜΠ και των αντίστοιχων σχολών της Θεσσαλονίκης, ενώ πτώση των βάσεων σημειώθηκε στη σχολή της Νομικής Θεσσαλονίκης και Κομοτηνής και γενικά του 1ου επιστημονικού πεδίου λόγω μικρότερου αριθμού υποψηφίων.

Ποια σχολή δεν έχει ούτε έναν εισακτέο

Σύμφωνα με τον κ. Στρατηγάκη όσον αφορά στις κενές θέσεις, υπογράμμισε πως «για πρώτη φορά στα κεντρικά πανεπιστήμια έχουμε σημαντικό αριθμό κενών θέσεων». Όπως εξήγησε “αυτό συνέβη γιατί τα κεντρικά πανεπιστήμια επέλεξαν τον υψηλότερο δυνατό συντελεστή για την ελάχιστη βάση εισαγωγής, προσπαθώντας να μειώσουν τον αριθμό φοιτητών που δέχονται».



Επιπλέον ανέφερε πως «υπάρχει και ένα τμήμα που δεν πέτυχε κανένας φοιτητής. Πρόκειται για τη νοσηλευτική στο Διδυμότειχο, που ανέβασε την ελάχιστη βάση εισαγωγής με αποτέλεσμα να μην πετύχει κανείς, όπως είχε γίνει αντίστοιχα πέρυσι με την Αρχιτεκτονική Ξάνθης».

Στις εκπλήξεις των φετινών βάσεων περιλαμβάνονται και οι ιατρικές σχολές «που κρατήθηκαν στο ύψος τους και δεν έπεσαν κάτω από τα 18.000 μόρια», τους μηχανολόγους-μηχανικούς στο ΕΜΠ που «είχαν μείωση της βάσης τους κατά 71 μόρια, ενώ η ίδια σχολή στη Θεσσαλονίκη κατά 575» επισημαίνοντας πως η διαφορά είναι πολύ μεγάλη.

Το αντίστοιχο επισήμανε και με τους πολιτικούς μηχανικούς «στο ΕΜΠ είχαμε αύξηση κατά 8 μόρια ενώ στη Θεσσαλονίκη είχαμε μείωση κατά 379 μόρια».

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

Το XanthiNea.gr είναι ανεξάρτητο ιστολόγιο και μπορείτε να στηρίξετε το έργο μας κάνοντας
μία δωρεά [εφάπαξ] ή επιλέγοντας μηνιαία συνδρομή με το ποσό που εσείς επιθυμείτε!
Η στήριξή σας είναι πολύτιμη!



ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα