Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Σάλος για το «Iskece» του Δήμου Ξάνθης σε βίντεο για τις Γιορτές Παλιάς Πόλης

Κοινοποίηση

Ξάνθη: Ο δήμος προσκαλεί σε εκδηλώσεις με το τουρκικό όνομα της πόλης

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει ένα βίντεο που αναρτήθηκε από το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης για τις Γιορτές Παλιάς Πόλης το οποίο αναφέρει την πόλη ως «Iskece».

Το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης ανάρτησε στην επίσημη ιστοσελίδα του τρία βίντεο που προσκαλούν τον κόσμο σε εκδηλώσεις για τις γιορτές της Παλιάς Πόλης οι οποίες θα γίνουν τον Σεπτέμβριο. Τα τρία σποτάκια είναι στην ελληνική, στην τουρκική καθώς και στη βουλγαρικη γλώσσα. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ωστόσο πως στο τουρκικό βίντεο, η πόλη αναφέρεται ως «Iskece».

Κριτική Δημαρχόπουλου 

Σχολιάζοντας αυτή την κίνηση του Δήμου ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης Δήμος Πρότυπο, Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος αναφέρει:

«ΗΜΑΡΤΟΝ… ΠΙΑ!!! Το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης, “έφτιαξε” video για τις Γιορτές Παλιάς Πόλης Ξάνθης, το “έντυσε” με ηχητικά στη Τουρκική και αναφέρει τον Δήμο Ξάνθης, ως Δήμο. ISKECE; Κατεβάστε το video, ΤΩΡΑ!!! Αυτό δεν είναι λάθος… είναι έγκλημα, είναι σκέτος εφιάλτης!!! ..Δήμαρχε, εσύ φταις!!! Δεν ντρέπεσαι;».

Παραίτηση Ασκαρίδη 

Λίγες ώρες μετά τον σάλο που προκλήθηκε στα ΜΜΕ όλης της χώρας και την αρνητική προβολή που έλαβε η Ξάνθη ο Ηλίας Ασκαρίδης, Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης έθεσε την παραίτησή του στη διάθεσή του Δημάρχου, αν και μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό εάν αυτή έγινε αποδεκτή. 
«Μετά την αστοχία στην παραγωγή του διαφημιστικού μηνύματος, από συνεργάτες μου στο Κέντρο Πολιτισμού το οποίο απευθυνόταν στην τουρκική τουριστική αγορά, με την ευκαιρία των Γιορτών Παλιάς Πόλης, για την προσέλκυση τουριστών από τη γείτονα, δηλώνω ότι αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη ως πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης και θέτω την παραίτησή μου στη διάθεση του Δημάρχου Ξάνθης, Εμμανουήλ Τσέπελη» αναφέρει ο ίδιος. 
Οι γιορτές της Παλιάς Πόλης διεξάγονται από το 1991 στην Ξάνθη, τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου και φέτος θα διεξαχθούν από τις 3 έως τις 10 Σεπτεμβρίου.

Για την ιστορία σημειώνεται ότι οι Γιορτές της Παλιάς Πόλης, ο δεύτερος μεγάλος εορταστικός θεσμός στην Ξάνθη, διεξάγεται από το 1991 τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου – φέτος από τις 3 έως τις 10 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

Το XanthiNea.gr είναι ανεξάρτητο ιστολόγιο και μπορείτε να στηρίξετε το έργο μας κάνοντας
μία δωρεά [εφάπαξ] ή επιλέγοντας μηνιαία συνδρομή με το ποσό που εσείς επιθυμείτε!
Η στήριξή σας είναι πολύτιμη!



ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα