Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Απάντηση Μπαράν στις απαράδεκτες δηλώσεις Αθανασίου

Κοινοποίηση

Απάντηση Μπαράν στις απαράδεκτες δηλώσεις Αθανασίου

Άμεση ήταν η απάντηση του Βουλευτή Ξάνθης με το ΠΑΣΟΚ, Μπουρχάν Μπαράν, στις απαράδεκτες και απερίγραπτες δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ Χαράλαμπου Αθανασίου, που προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων. 

Ο Βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στους Έλληνες μουσουλμάνους Βουλευτές της Θράκης, χαρακτηρίζοντας τους εμμέσως πλην σαφώς υποψήφιους πράκτορες της Τουρκίας – για να δικαιολογήσει το πρόσφατο σκάνδαλο των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων – και αναφέροντας πως οι ίδιοι θα μπορούσαν να προσφέρουν πληροφορίες για θέματα διακίνησης παράνομων μεταναστών.  

«Η δήλωση- υπαινιγμός του Αντιπροέδρου της Βουλής των Ελλήνων και βουλευτή της Ν.Δ, κ. Αθανασίου με την οποία αναφέρθηκε στους μουσουλμάνους βουλευτές ως εν δυνάμει υπόπτους για εθνική προδοσία και ως εκ τούτου θα ήταν “θεμιτό” να παρακολουθούνται, καλλιεργεί πνεύμα δογματισμού και μισαλλοδοξίας. Ο στιγματισμός λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων μέσα σε μια ευνομούμενη και συνταγματικά κατοχυρωμένη Δημοκρατία, είναι απερίφραστα καταδικαστέος και συλλήβδην κατακριτέος, όπως το επιτάσσει η ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος» σημειώνει ο Μπουρχάν Μπαράν. 

Αντίδραση Ιλχάν Αχμέτ 

Ο βουλευτής Ροδόπης, Ιλχάν Αχμέτ μετά από τοποθέτηση του αντιπροέδρου της Βουλής , Χαράλαμπου Αθανασίου στο κανάλι της Βουλής «περί της σκοπιμότητας παρακολούθησης μουσουλμάνων βουλευτών», προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Καταδικάζω απερίφραστα την δημόσια τοποθέτηση-δήλωση του αντιπροέδρου της Βουλής, Χαράλαμπου Αθανασίου που αναβιώνει την θεωρία του εσωτερικού εχθρού στο πρόσωπο ετερόδοξων και δη μουσουλμάνων βουλευτών.

Η δήλωση αυτή, πέρα από το πνεύμα μισαλλοδοξίας που κομίζει στα δημόσια ήθη, καθιστά τον βουλευτή της Μειονότητας ύποπτο τέλεσης πράξεων εθνικής μειοδοσίας και για τον λόγο αυτό άξιο παρακολούθησης.

Το πολιτικό σύστημα της Χώρας μας και η Βουλή οφείλει να προασπίζει τις συνταγματικές ελευθερίες των πολιτών και να μην διαχωρίζει τους ίδιους τους βουλευτές ανάλογα με τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις. Μετά την υπόθεση του προέδρου του Κινήματος μας Νίκου Ανδρουλάκη, βρισκόμαστε προ ενός νέου θεσμικού ολισθήματος».

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα