Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Διεθνής Ημέρα Αδέσποτων Ζώων σήμερα

Κοινοποίηση

Διεθνής Ημέρα Αδέσποτων Ζώων σήμερα

Η Διεθνής Ημέρα Αδέσποτων Ζώων καθιερώθηκε το 1992 με πρωτοβουλία της Διεθνούς Εταιρείας για τα Δικαιώματα των Ζώων (ISAR), μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης που εδρεύει στις ΗΠΑ και γιορτάζεται έκτοτε κάθε χρόνο το τρίτο Σάββατο του Αυγούστου, με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με το πρόβλημα της υπερπληθυσμού των ζώων συντροφιάς.



Η υπερπληθυσμός των κατοικίδιων ζώων αποτελεί κοινό ζήτημα ανησυχίας για τους οργανισμούς προστασίας των ζώων. Εκατομμύρια ανεπιθύμητες γάτες, σκυλιά, γατάκια και κουτάβια θανατώνονται κάθε χρόνο, αλλά αυτός δεν είναι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος. Η ISAR τονίζει τη σημασία της στείρωσης ζώων για να τα αποτρέψει από την ανεπιθύμητη αναπαραγωγή και υποστηρίζει την δημιουργία καταφυγίων ζώων.

Με την πάροδο των ετών η δημοτικότητά της Διεθνούς Ημέρας Αδέσποτων Ζώων συνεχώς αυξάνεται. Το 2022 θα γιορταστεί σε περισσότερες από πενήντα χώρες όλων των ηπείρων. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν υιοθεσίες ζώων, διαγωνισμούς και περιπάτους ζώων, συγκεντρώσεις και ολονυχτίες για τα δικαιώματα των ζώων.



Διεθνής Ημέρα Αδέσποτων Ζώων σήμερα

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα