Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Δημαρχόπουλος: «Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν, μαγειρεύουν»

Κοινοποίηση

Δημαρχόπουλος: «Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν, μαγειρεύουν»

Σε ανάρτησή του ο πρώην Δήμαρχος Ξάνθης και επικεφαλής της παράταξης Δήμος Πρότυπο, Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, αναφέρει τα εξής: 

ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ 2014-2019!!!

Α. 2016-2018 : Αντικαταστάθηκαν όλοι οι χρονοδιακόπτες στα ΦΟΠ με δέκτες ακουστικής συχνότητας. Πλέον τα φώτα στους δρόμους και στις πλατείες, ανάβουν όλα ταυτόχρονα και προγραμματισμένα με την δύση του ήλιου και σβήνουν επίσης όλα ταυτόχρονα και προγραμματισμένα, με την ανατολή του ηλίου.




Β. 2015-2016 : Αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων με LED στις οδούς Βλαχοπούλου, Περικλέους, σε ολόκληρο το χώρο πλησίον του θεματικού πάρκου Λιμνίου και έμπροσθεν του Κολυμβητηρίου.

Γ. 2016-2018 : Αντικατάσταση φωτιστικών με LED στην κεντρική πλατεία της πόλης της Ξάνθης.

Δ. 2017-2018 : Αντικατάσταση συμβατικών φωτιστικών με 117 φωτιστικά 3280 ROLLE LED και με λαμπτήρες νατρίου υψηλής πίεσης 250W ενώ για τα αντίστοιχα 400W της Λεωφόρου Στρατού εγκαταστάθηκε και λειτουργεί σύστημα διαχείρισης φωτισμού για εξοικονόμηση ενέργειας (μείωση φωτεινότητας) κατά τις μεταμεσονύκτιες ώρες. 

Ε. 2018-2019 : Αντικατάσταση φωτιστικών με LED στις οδούς Πραξιτέλους και Εθελοντή Αιμοδότη τμήμα της Μιχαήλ Καραολή και σημιακές παρεμβάσεις σε άλλες οδούς της πόλης.

Στ. 2017-2020 : Αντικατάσταση φωτιστικών με LED στο 80% της χωρικής αρμοδιότητας του Δήμου, στην πόλη, στις κοινότητες και στους οικισμούς με οδηγό το ΚΑΠΕ και χρηματοδότηση κατά 75% από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα επενδύσεων και 25% από το Ταμείο Παρακαταθηκών.

Συνολική εξοικονόμηση ενέργειας πλέον του 75%.




Όλα με υπογραφή κι εκτέλεση ΔΗΜΑΡΧΟΠΟΥΛΟΣ από την αρχή ως το τέλος…

Να τα λέμε αυτά…!!! 

Ο Δήμος Ξανθης είναι ο 1ος Δήμος της χώρας, που ειναι απόλυτα πράσινος σε ότι αφορά τον φωτισμό!!!

Αααα, ξέχασα να γράψω ότι κατά την δημοτική περίοδο 2014-2019 πραγματοποίηθηκε και η ενεργειακή αναβάθμιση του 14ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης (κέλυφος, φωτιστικά LED, φωτοβολταϊκά, ηλεκτροπαραγωγικό ζεύγος που το καθημερινό πλεόνασμα ηλεκτρικής ενέργειας αλλά και κατά τις περιόδους που το σχολείο δεν λειτουργεί, το ρεύμα διοχετεύεται στο δίκτυο) και την αλλαγή εξωτερικών και εσωτερικών κουφωμάτων σε σχολικές μονάδες Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης.

Εμείς, υπάρχει λόγος τώρα, για να ζητήσουμε να τα σβήσουμε ή να πάρουμε δάνειο…;;;

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα