Δευτέρα, 18 Μαρτίου, 2024

Δράμα: «Είναι μία τραγική στιγμή» – Έτσι χτυπήθηκαν από κεραυνό

Κοινοποίηση

Δράμα: «Είναι μία τραγική στιγμή» – Έτσι χτυπήθηκαν από κεραυνό στον ορειβατικό αγώνα

«Ο άνθρωπος είναι χωρίς τις αισθήσεις του. Όλοι εδώ είμαστε συγκλονισμένοι. Υπήρχε ένας τοπικός ενθουσιασμός και τώρα είναι μια τραγική στιγμή» λέει σοκαρισμένος στο newsit.gr ο δήμαρχος Προσοτσάνης Δραμας, Θεόδωρος Αθανασιάδης.

Ο ορειβατικός αγώνας στο όρος Φαλακρό μετατράπηκε σε τραγωδία, με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία αλλά και άλλους συμμετέχοντες σε κατάσταση σοκ! Είναι χαρακτηριστικά τα όσα περιγράφει στο newsit.gr ο δήμαρχος της περιοχής που ανήκει το χωριό Πύργος, από όπου ξεκίνησαν χθες το απόγευμα οι συμμετέχοντες στον ορειβατικό αγώνα.



«Χθες στις 7 το απόγευμα έγινε η εκκίνηση από τους Πύργους του δήμου Προσοτσάνας, που είναι στους πρόποδες του Φαλακρού από τον πεζοπορικό ορειβατικό σύλλογο Νευροκοπίου. Η απόσταση συνολικά είναι 36χλμ. με την συμμετοχή  56 αθλητών. Ξεκίνησαν το απόγευμα από την πλατεία των Πύργων και μέσα από αυτό το μονοπάτι έπρεπε να διανύσουν 18 χιλιόμετρα και μετά πάλι η επιστροφή άλλα 18 χλμ. Είναι αθλητές από όλα τα μέρη της Δράμας αλλά και της χώρας»

«Στην επιστροφή στις 3 τα ξημερώματα περίεργα καιρικά φαινόμενα που αναπτύσσονται συνήθως στα βουνά έπεσε κεραυνός σε ένα γκρουπ 4 αθλητών (3 άνδρες και μια γυναίκα). Το ένα άτομο έχασε τις αισθήσεις του, το άλλο άτομο είναι σε βαριά κατάσταση, το τρίτο άτομο προσπαθούσε να τους συνεφέρει και η τέταρτη του γκρουπ που είναι και από το χωριό Πυργοι φαίνεται ότι δεν δέχτηκε το “κύμα” του κεραυνού αλλά βρισκόταν σε πανικόβλητη κατάσταση».

Συγκλονιστικό είναι το γεγονός ότι ο σύζυγος της μια γυναίκας που ήταν στο μοιραίο γκρουπ την πήρε τηλέφωνο λίγα λεπτά αφότου χτύπησε ο κεραυνός. «Συμπτωματικά την ώρα λίγο αφότου τους χτύπησε ο κεραυνός πήρε τηλέφωνο ο άντρας της κοπέλας και άκουσε την γυναίκα του να είναι σε πανικόβλητη κατάσταση. Έτσι ειδοποιήθηκαν και ξεκίνησε μια ομάδα ατόμων να πάνε στο όρος να τους βρουν για να τους βοηθήσουν».

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ένα ελικόπτερο τελικά παρέλαβε τον νεκρό και τον τραυματία για το νοσοκομείο Καβάλας. Σύμφωνα με τον κύριο Αθανασιάδη, η κοπέλα που «είναι καλά στην υγειά της αν και έχει τώρα κρίσεις πανικού, την έφεραν κάτω στο χωριό. Τα άλλα τρία άτομα έμειναν πάνω στο βουνό και από τις 9 το πρωί ειδοποιήθηκε ελικόπτερο να τους παραλάβει γιατί εκεί που είναι τα παιδιά ήταν πολύ δύσκολο και να τους πάει στο νοσοκομείο».



«Είναι φοβερό αυτό που έγινε μέσα στη νύχτα»

Μέλος ομάδας διοργανωτών αγώνα ορεινής αντοχής είπε στο newsit.gr:

«Ο αγώνας ξεκίνησε χθες με καλές καιρικές συνθήκες και κάποια στιγμή μέσα στη νύχτα αυτό άλλαξε και ο καιρός επιδεινώθηκε σημαντικά. Δεν ξέρουμε ακόμα πως έγιναν όλα, είναι φοβερό αυτό που έγινε μέσα στη νύχτα. Όπως φαίνεται τους χτύπησε κεραυνός. Έχει στηθεί μεγάλη επιχείρηση, είναι δύσβατο το σημείο. Δεν ξέρουμε ακόμα πολλά πράγματα για το πως έγινε, θα μάθουμε».

newsit.gr

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα