Επιστολή από τον Εμπορικό Σύλλογο στον Θεοδωρικάκο για την εγκληματικότητα

Επιστολή από τον Εμπορικό Σύλλογο στο Θεοδωρικάκο για την εγκληματικότητα

Επιστολή προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, με θέμα την «αυξημένη καθημερινή παραβατικότητα στον Νόμο Ξάνθης» έστειλε ο Εμπορικός Σύλλογος. 

Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής: 

«Διαβάσαμε πρόσφατα στον επίσημο διαδικτυακό ιστότοπο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη  δήλωσή σας, με την οποία υποστηρίζετε ότι «Η ελευθερία και η ανθρώπινη ζωή, είναι οι σπουδαιότερες αξίες για την παγκόσμια κοινότητα».

Μια τέτοια δήλωση δεν μπορεί παρά να μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους και σας σφίγγουμε το χέρι γι’ αυτήν.

Όμως θα μας επιτρέψετε, ως Εμπορικός Σύλλογος του Νομού Ξάνθης, ένας από τους ιστορικότερους συλλόγους του Νομού μας, να σας αναφέρουμε ένα πολύ πρόσφατο και τελείως πρωτόγνωρο περιστατικό, που πληροφορηθήκαμε από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης: δύο άτομα, με απειλή και χρήση σωματικής βίας, έβγαλαν με τη βία τον οδηγό από το αυτοκίνητό του, εντός του οποίου υπήρχαν προσωπικά του αντικείμενα και στοιχεία, όπως κινητό τηλέφωνο και πορτοφόλι με διάφορα έγγραφα. Στη συνέχεια, οι δράστες τράπηκαν σε φυγή με το όχημα, το οποίο εντοπίστηκε αργότερα σε αγροτική περιοχή εντελώς καμένο.

Δυστυχώς, το εν λόγω περιστατικό δεν είναι το μόνο. Παρόμοια περιστατικά συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στην περιοχή μας, παράλληλα με επανειλημμένες διαρρήξεις και καταστροφές καταστημάτων.

Όλα αυτά έχουν δικαίως αναστατώσει τον φιλήσυχο Εμπορικό μας κόσμο αλλά και όλους τους σκληρά εργαζόμενους και φορολογούμενους πολίτες της Πόλης.

Σας ενημερώνουμε ακόμα ότι σε συνάντησή μας με τον Αξιότιμο Διευθυντή 

της Αστυνομικής Διευθύνσεως Ξάνθης κ. Πασχάλη Γιώρη, θέσαμε τα παραπάνω προβλήματα εγκληματικότητας. Ο Αστυνομικός Διευθυντής γνωρίζει την κατάσταση αναφέρθηκε όμως κυρίως στο πρόβλημα της ελλιπούς στελέχωσης του Σώματος στην Ξάνθη. Επιπλέον, καταθέσαμε στον κ. Διευθυντή γραπτώς τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς της Αγοράς, για τα παρακάτω καίρια ζητήματα:

1. Καθημερινό «κυκλοφοριακό παραλήρημα» με καταστρατήγηση  όλων των διατάξεων του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, τόσο από επαγγελματίες  χρήστες δίτροχων μηχανοκινήτων αλλά και από ιδιώτες.

2. Αδυναμία των μεταφορικών εταιρειών Ξάνθης για ομαλή τροφοδοσία της Αγοράς με τα αντίστοιχα προς παράδοση δέματα. Είναι χαρακτηριστικό το φαινόμενο να καταλαμβάνονται σε μόνιμη βάση οι οριοθετημένες θέσεις φορτοεκφόρτωσης από παρανόμως σταθμευμένα  τροχοφόρα, αλλά και εμπορεύματα όμορων καταστημάτων.

3. Σημειώνονται σχεδόν καθημερινά εγκληματικές πράξεις, όπως διαρρήξεις αλλά και ληστείες «εν ψυχρώ» μέρα μεσημέρι.

4. Καταπάτηση της σύγχρονης αστικής «ιερής» αντίληψης περί ύπαρξης χρήσιμων και αποδοτικών πεζόδρομων από διάφορα οχήματα.

5. Καταστρατήγηση του ιερού δικαιώματος των ατόμων με ειδικές ανάγκες για ομαλή κυκλοφορία στον γενικότερο πολεοδομικό ιστό της Πόλης.

Αναμένουμε τις άμεσες δικές σας πρωτοβουλίες στη βάση της δήλωσής σας:

«Η ελευθερία και η ανθρώπινη ζωή, είναι οι σπουδαιότερες αξίες για την παγκόσμια κοινότητα».

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال