Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Εθελοντές από την Ξάνθη στη μάχη με τις φλόγες στη Θάσο

Κοινοποίηση

Εθελοντές από την Ξάνθη στη μάχη με τις φλόγες στη Θάσο

Στη Θάσο βρίσκεται ήδη από το πρωί της Πέμπτης ομάδα εθελοντών από την Ξάνθη, οι οποίοι συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. 

Οι εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού μετέβησαν στο νησί με ένα πλήρως εξοπλισμένο διασωστικό όχημα ενώ μαζί τους βρίσκονται και εθελοντές διασώστες από την Κομοτηνή. 

Ορατή στην Ξάνθη η φωτιά 

Η πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή της Ποταμιάς το βράδυ της Τετάρτης και επεκτάθηκε αρκετά γρήγορα, παρά το γεγονός πως έγινε άμεσα αντιληπτή. 



Πρόκειται για φωτιά που πυκνό δάσος, σε ιδιαίτερα δύσβατο σημείο. 

Οι φλόγες ήταν ορατές από την Ξάνθη ήδη από το βράδυ της Τετάρτης, τόσο από την παραλιακή ζώνη όσο και από το κέντρο της πόλης. 

Το πρωί της Πέμπτης, οι πυκνοί καπνοί από την πύρινη λαίλαπα που χτύπησε τη Θάσο παρέμεναν ορατοί από την παραλιακή ζώνη της Ξάνθης. 

Στη μάχη και ο Στρατός 

Την Πέμπτη μετέβη στη Θάσο και στρατιωτικό κομβόι, με δυνάμεις του Στρατού να συνδράμουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς. 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στη Θάσο επιχειρούν 185 πυροσβέστες με 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 38 οχήματα, συμπεριλαμβανόμενων των πυροσβεστικών δυνάμεων που με έκτακτα ακτοπλοϊκά δρομολόγια μετέβησαν στο νησί από το λιμάνι της Κεραμωτής.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα