Ευλογιά των πιθήκων: Πήγε στα Επείγοντα και βγήκε θετικός

Ευλογιά των πιθήκων: Πήγε στα Επείγοντα και βγήκε θετικός

Δεύτερο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων καταγράφεται στη Θεσσαλία και συγκεκριμένα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Πρόκειται για 40χρονο Λαρισαίο, ο οποίος πήγε στα Επείγοντα έχοντας δερματικά εξανθήματα σε διάφορα σημεία του σώματός του σύμφωνα με την ιστοσελίδα larissanet.gr.

Αυτή η κατάσταση κινητοποίησε τους γιατρούς, οι οποίοι απομόνωσαν άμεσα τον 40χρονο ενώ έλαβαν δείγμα για περαιτέρω έλεγχο. Μετά το πρώτο κρούσμα που καταγράφηκε στη Θεσσαλία στα μέσα Ιουλίου και νοσηλεύτηκε επίσης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας (25χρονος κάτοικος Μαγνησίας) η Διοίκηση του Νοσοκομείου με κινήσεις του διοικητή Δημήτρη Κατσικονούρη προμηθεύτηκε τα σχετικά αντιδραστήρια.

Την Πέμπτη το δείγμα που ελήφθη από τον 40χρονο εξετάστηκε στο πιστοποιημένο εργαστήριο του ΠΓΝΛ, όπου διαπιστώθηκε πως είναι θετικό στην Ευλογιά των πιθήκων. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύχθηκε η καθυστέρηση της αποστολής του δείγματος στο εργαστήριο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το κρούσμα έχει ήδη δηλωθεί στον ΕΟΔΥ, ενώ ο 40χρονος νοσηλεύεται – με την γενική κατάσταση της υγείας του να είναι καλή – σε θάλαμο αρνητικής πίεσης.

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

Το XanthiNea.gr είναι ανεξάρτητο ιστολόγιο και μπορείτε να στηρίξετε το έργο μας κάνοντας μία δωρεά [εφάπαξ] ή επιλέγοντας μηνιαία συνδρομή με το ποσό που εσείς επιθυμείτε! Η στήριξή σας είναι πολύτιμη!

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال