Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Φωτιά στο Άγιο Όρος: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες

Κοινοποίηση

Φωτιά στο Άγιο Όρος: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες

Συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστών και σήμερα Κυριακή (07/08) στο Άγιο Όρος καθώς μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε το Σάββατο (06/08) στην περιοχή και, ειδικότερα, μεταξύ της Μονής Δοχειαρίου και Κωνσταμονίτου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στο σημείο επιχειρούν 115 πυροσβέστες με πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 33 οχήματα ενώ, μέχρι και το απόγευμα του Σαββάτου (06/08), επτά αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα πραγματοποίησαν ρίψεις νερού. Ακόμα, συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης της φωτιάς παρέχουν εθελοντές καθώς και μηχανήματα έργου και υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.



Επισημαίνεται ότι η φωτιά στο Άγιο Όρος εκδηλώθηκε λίγο πριν από τη μία το μεσημέρι του Σαββάτου (06/08) σε έναν ελαιώνα και καίει αγροτοδασική έκταση, χωρίς να απειλούνται κατοικημένες περιοχές ή εγκαταστάσεις.

Επίσης, σε εξέλιξη είναι και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες σε δασική έκταση στην περιοχή Αμάραντος στην Κόνιτσα Ιωαννίνων. Επιχειρούν 4 ελικόπτερα, 26 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και τέσσερα οχήματα.

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

Το XanthiNea.gr είναι ανεξάρτητο ιστολόγιο και μπορείτε να στηρίξετε το έργο μας κάνοντας
μία δωρεά [εφάπαξ] ή επιλέγοντας μηνιαία συνδρομή με το ποσό που εσείς επιθυμείτε!
Η στήριξή σας είναι πολύτιμη!



ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα