Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Φωτιά στη Θάσο: Κρίσιμο το επόμενο τρίωρο [ΒΙΝΤΕΟ]

Κοινοποίηση

Φωτιά στη Θάσο: Κρίσιμο το επόμενο τρίωρο

Ιδιαίτερα κρίσιμο χαρακτηρίζεται από τις αρμόδιες Αρχές το επόμενο -περίπου- τρίωρο αναφορικά με την εξέλιξη της φωτιάς που καίει από το βράδυ της Τετάρτης στην περιοχή Ποταμιάς Θάσου.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Αλέξης Πολίτης, «πρέπει μέχρι να πέσει ο ήλιος να ταπεινώσουμε την εστία της φωτιάς. Να καταφέρουμε να τη θέσουμε υπό πλήρη έλεγχο πριν πέσει το φως και σταματήσουν τις ρίψεις τα εναέρια μέσα».

Σύμφωνα με τον κ. Πολίτη, που μίλησε στο grtimes.gr, «οι άνεμοι αυτή την ώρα στην περιοχή είναι χαμηλής έντασης καθώς δεν ξεπερνούν τα 2 με 3 μποφόρ», ενώ στη μάχη της κατάσβεσης έχει «ριχτεί και ο στρατός, με τον υπουργό Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο να βρίσκεται στην περιοχή».

Ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας ξεκαθάρισε ότι «κατοικημένες περιοχές δεν κινδυνεύουν» πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «έντονο προβληματισμό προκαλούν οι πυκνοί καπνοί που αναβλύζουν από το δάσος, αιτία για την οποία αποφασίστηκε νωρίτερα η προληπτική εκκένωση του οικισμού των Κοινύρων μέσω του 112».

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν αυτή την ώρα στην περιοχή είναι: 185 πυροσβέστες με 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 38 οχήματα -συμπεριλαμβανομένων και πυροσβεστικών δυνάμεων που με έκτακτα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από Κεραμωτή Καβάλας μετέβησαν στο νησί.

Από το πρώτο φως της ημέρας έχουν διατεθεί και επιχειρούν περιοδικά οκτώ αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για εναέριο συντονισμό. Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν δύο ελικόπτερα και τρία μηχανήματα έργου του Στρατού, εθελοντές πυροσβέστες και εθελοντικές ομάδας Πολιτικής Προστασίας.

Τραυματίες δύο εθελοντές πυροσβέστες

Νωρίτερα, δύο εθελοντές πυροσβέστες, 26 και 44 ετών, τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν στο κέντρο υγείας της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ανησυχία.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα