Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Φυσικό αέριο: Μία ανάσα από τα 300 ευρώ

Κοινοποίηση

Φυσικό αέριο: Μία ανάσα από τα 300 ευρώ

Με σπασμένα φρένα κινούνται οι τιμές στο φυσικό αέριο, προκαλώντας έμφραγμα στις ευρωπαϊκές οικονομίες και φέρνοντας σε απόγνωση τους καταναλωτές. Νέος ρεκόρ και στο ρεύμα. 

Η τιμή του φυσικού αερίου στο χρηματιστήριο της Ολλανδίας διαμορφώνεται αυτή την στιγμή λίγο κάτω από τα 300 ευρώ η μεγαβατώρα. Συγκεκριμένα είναι στα 291,25 ευρώ σημειώνοντας αύξηση σε σχέση με χθες κατά 19%.



Την ίδια στιγμή η χονδρική τιμή του ρεύματος έχει σπάσει κάθε ρεκόρ και βρίσκεται σε ιστορικά υψηλά. Συγκεκριμένα διαμορφώνεται για αύριο στα 616,24 ευρώ η μεγαβατώρα, με άνοδο 14,24%.Μόνο τις τελευταίες δύο ημέρες καταγράφει άνοδο σχεδόν 60%.

Οι παραπάνω τιμές είναι εκτός λογικής και αποτελεί την κορύφωση του δράματος, ενώ κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τι θα συμβεί όταν μπει ο χειμώνας που η ζήτηση θα εκτιναχθεί.

Την ίδια στιγμή ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας προανήγγειλε ότι η κρατική στήριξη για τον Σεπτέμβριο στα τιμολόγια του ρεύματος θα φτάσει τα 2 δις, ώστε να ενισχυθούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Παράλληλα ο υπουργός αναφερόμενος στο πακέτο ΔΕΘ τόνισε ότι υπάρχουν δεκάδες μέτρα στο τραπέζι, αλλά τι θα υλοποιηθεί θα εξαρτηθεί από τον διαθέσιμο δημοσιονομικό χώρο, αλλά και τις προτεραιότητες που θα θέσει ο πρωθυπουργός σε συνεργασία με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.



newsit.gr

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα