Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η Ξάνθη τίμησε τον Πολιούχο της – Μητροπολίτης: «Με από 2 χρόνια, ξαναβρισκόμαστε»

Κοινοποίηση

Η Ξάνθη τίμησε τον Πολιούχο της – Μητροπολίτης: «Με από 2 χρόνια, ξαναβρισκόμαστε»

Με κάθε επισημότητα και παρουσία εκατοντάδων πιστών πραγματοποιήθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις στην Ξάνθη για τον Πολιούχο της Τίμιο Πρόδρομο. 

 Το απόγευμα της Κυριακής,  στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Ξάνθης έλαβε χώρα ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός. Ακολούθησε λιτάνευση της Ιερής Εικόνα, αρτοκλασία και εκφώνηση του πανηγυρικού λόγου της εορτής στην κεντρική πλατεία της πόλης. 




«Η εκκλησία μας τιμά την αποτομή της κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου, και η πόλη της Ξάνθης τιμά τον προστάτη και Πολιούχο Άγιο της και δοξάζουμε τον Θεό γιατί μετά από 2 χρόνια πανδημίας ξαναβρισκόμαστε εδώ στην κεντρική πλατεία της πόλεως» ανέφερε ο Μητροπολίτης Ξάνθης, ο οποίος τόνισε πως μετά από δύο χρόνια αυστηρών περιορισμών η εικόνα του Τιμίου Προδρόμου περιήλθε στους δρόμους της πόλης, αγιάζοντας τον τόπο και «όλους τους πολίτες που κατοικούν σε αυτό τον ευλογημένο τόπο». 

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις συνεχίζονται τη Δευτέρα 29 Αυγούστου, ημέρα κατά την οποία τα καταστήματα της πόλης θα παραμείνουν κλειστά λόγω της τοπικής αργίας. 

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα