Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Καιρός: Ραγδαία αλλαγή μετά τον καύσωνα με καταιγίδες και χαλάζι

Κοινοποίηση

Καιρός: Ραγδαία αλλαγή μετά τον καύσωνα με καταιγίδες και χαλάζι

Το κύμα ζέστης που σαρώνει τη χώρα, συνεχίζεται και το Σάββατο (20/08). Eπομένως ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τη θερμοκρασία κοντά στους 40 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια τμήματα της Ελλάδας αναμένεται ανάσα δροσιάς με τοπικές βροχές. Ωστόσο αναμένονται και μεμονωμένες καταιγίδες, οι οποίες θα είναι τοπικά ισχυρές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική πρόγνωση της ΕΜΥ, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά και στα βόρεια θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και, κυρίως, στη Μακεδονία μεμονωμένες καταιγίδες. Ακόμα, τη νύχτα στην Κεντρική και στην Ανατολική Μακεδονία τα φαινόμενα θα ενταθούν και πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά.



Επίσης, οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί με ένταση από 3 μέχρι 5 μποφόρ και, στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και στο Ιόνιο από το απόγευμα, τοπικά έως 6. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά και στα βόρεια, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα. Οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν στα δυτικά, στα βόρεια και στη νησιωτική Ελλάδα τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 37 και τοπικά στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά τους 38 με 39.

Ο καιρός ανά περιοχή σήμερα (20/08)

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Ανατολικοί-νοτιοανατολικοί με ένταση από 2 μέχρι 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 25 μέχρι 37 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Αρχικά αίθριος, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες ενώ, τη νύχτα, θα φαινόμενα θα ενταθούν.

Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί με ένταση από 3 μέχρι 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 μέχρι 35 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Αρχικά, στη Δυτική Μακεδονία τοπικές νεφώσεις και στις υπόλοιπες περιοχές αίθριος. Σταδιακά, από τις προμεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στις υπόλοιπες περιοχές και, κυρίως, στη Μακεδονία θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι βροχές και οι καταιγίδες, τη νύχτα, στην Κεντρική και στην Ανατολική Μακεδονία θα ενταθούν.

Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις με ένταση από 2 μέχρι 4 μποφόρ.



Θερμοκρασία: Από 20 μέχρι 36 βαθμούς Κελσίου και στη Δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ – ΗΠΕΙΡΟΣ – ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ – ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στο βόρειο Ιόνιο και στην Ήπειρο, νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας και στο εσωτερικό της Ηπείρου μεμονωμένες καταιγίδες κατά τις μεσημβρινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές, γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις.

Άνεμοι: Δυτικοί με ένταση από 3 μέχρι 5 μποφόρ. Από το απόγευμα, βορειοδυτικοί με ένταση από 4 μέχρι 5 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά έως 6.

Θερμοκρασία: Από 20 μέχρι 36 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ιονίου από 24 έως 34.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ – ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ – ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος, αλλά από το μεσημέρι κατά τόπους στη Θεσσαλία και στα ορεινά της Ανατολικής Στερεάς και της Βορειοανατολικής Πελοποννήσου θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις με ένταση από 3 μέχρι 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 μέχρι 37 βαθμούς Κελσίου και κατά τόπους στη Θεσσαλία και στην Ανατολική Στερεά έως 38-39.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ – ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αίθριος.

Άνεμοι: Βόρειοι με ένταση από 4 μέχρι 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 24 μέχρι 33 βαθμούς Κελσίου και στην Κρήτη έως 35.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Αίθριος.

Άνεμοι: Βόρειοι-βορειοδυτικοί με ένταση από 4 μέχρι 5 μποφόρ και στα νότια τοπικά έως 6.

Θερμοκρασία: Από 23 μέχρι 36 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις με ένταση από 3 μέχρι 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 23 μέχρι 37 βαθμούς Κελσίου.

Ο Σάκης Αρναούτογλου για τον καιρό το Σαββατοκύριακο

Απότομη αλλαγή του καιρού προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου. Ο καύσωνας υποχωρεί και το Σαββατοκύριακο και θα έχουμε κατά τόπους έντονα φαινόμενα.

Σύμφωνα με τους χάρτες του Σάκη Αρναούτογλου το Σάββατο (20/8) κάποια τμήματα της δυτικής Ελλάδας, η Μακεδονία, αλλά και τμήματα της Θράκης ενδέχεται να έχουν τις μεσημεριανές μέχρι τις βραδινές ώρες κάποιο… πέρασμα από φαινόμενα.

Όπως επισημαίνει, πιθανότητα να εκδηλωθούν βροχές ή καταιγίδες κυρίως από τις θερμές ώρες έως τις βραδινές ώρες της ημέρας αλλά να είναι και ισχυρές, συνοδευόμενες κατά τόπους και από δυνατό άνεμο ή και από χαλάζι!



Αναλυτικά, η ανάρτηση για τον καιρό από τον Σάκη Αρναούτογλου:

«ΧΆΡΤΕΣ ΑΣΤΑΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ!

ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΩΝ ΧΑΡΤΩΝ!

Όσο πιο κοντά στις σκούρες πράσινες και κυρίως κιτρινοπορτακαλί αποχρώσεις βρίσκεται η περιοχή που σας ενδιαφέρει τόσο μεγαλύτερη η πιθανότητα να εκδηλωθούν βροχές ή καταιγίδες κυρίως από τις θερμές ώρες έως τις βραδινές ώρες της ημέρας αλλά να είναι και ισχυρές, συνοδευόμενες κατά τόπους και από δυνατό άνεμο ή και απο χαλάζι!!

Το ανοιχτό πράσινο υποδηλώνει μικρότερη εως πολύ μικρότερη αλλά υπαρκτή πιθανότητα για πολύ πιο τοπικά αλλά και σχετικά πιο εξασθενημένα φαινόμενα!»

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα