Κίνηση ανθρωπιάς - Έσωσαν τραυματισμένο πελαργό στα Πηγάδια

Κίνηση ανθρωπιάς - Έσωσαν τραυματισμένο πελαργό στα Πηγάδια

Έναν τραυματισμένο πελαργό κατάφεραν να σώσουν ευαισθητοποιημένοι πολίτες που κινητοποιήθηκαν και ενημέρωσαν παράλληλα τις Αρχές, στα Πηγάδια του Δήμου Αβδήρων στην Ξάνθη.

«Χρειαζόμαστε επειγόντως έναν κτηνίατρο να βοηθήσει, τον χτύπησαν και τον παράτησαν. Προσωρινά τον έχουμε βάλει στην αυλή μας για να μην το φάνε στα σκυλιά ή το χτυπήσει κάποιο αμάξι» ήταν το μήνυμα που δημοσίευσε στα social media κάτοικος της περιοχής, που κινητοποιήθηκε για την επιχείρηση διάσωσης του άτυχου ζώου. 

Ο πελαργός τραυματίστηκε στο φτερό του και έτσι δεν ήταν σε θέση να πετάξει, ενώ άμεση ήταν η ανταπόκριση από πλευράς της Δασικής Υπηρεσίας η οποία για μια ακόμη φορά έδειξε τα αντανακλαστικά της και μερίμνησε για την περισυλλογή και ασφαλή μεταφορά του ζώου.  

Υπενθυμίζεται ότι μόλις πριν από λίγες ημέρες αντίστοιχη κινητοποίηση υπήρξε και για ένα τραυματισμένο μικρό ζαρκάδι, το οποίο εντοπίστηκε στις Θέρμες και με αντίστοιχη – άμεση – κινητοποίηση οδηγήθηκε στον «Αρκτούρο» που ανέλαβε και τη φροντίδα του.   

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

Το XanthiNea.gr είναι ανεξάρτητο ιστολόγιο και μπορείτε να στηρίξετε το έργο μας κάνοντας μία δωρεά [εφάπαξ] ή επιλέγοντας μηνιαία συνδρομή με το ποσό που εσείς επιθυμείτε! Η στήριξή σας είναι πολύτιμη!

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال