Σάββατο, 9 Μαρτίου, 2024

Μας κήρυξαν τον πόλεμο οι διακινητές μεταναστών λένε οι Βούλγαροι

Κοινοποίηση

Μας κήρυξαν τον πόλεμο οι διακινητές μεταναστών λένε οι Βούλγαροι

“Σήμερα, οι αποκαλούμενοι διακινητές ανθρώπων κήρυξαν τον πόλεμο στο βουλγαρικό κράτος και το βουλγαρικό κράτος θα απαντήσει σε αυτήν την πρόκληση με όλη του τη δύναμη”, δήλωσε την Πέμπτη ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών Ιβάν Ντεμερτζίεφ, σχολιάζοντας το δυστύχημα στο οποίο σκοτώθηκαν δύο αστυνομικοί, αφότου ένας οδηγός λεωφορείου, που μετέφερε παράτυπους μετανάστες, έριξε το λεωφορείο πάνω στο περιπολικό τους στο Μπουργκάς, στη Μαύρη Θάλασσα. Ο υπουργός επεσήμανε ότι δύο άτομα από έναν προσφυγικό καταυλισμό ενεπλάκησαν στο ατύχημα.




“Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μην επαναληφθεί αυτό το δυστύχημα”, δήλωσε ο υπουργός προσθέτοντας ότι η προστασία των συνόρων θα ενισχυθεί. Ο Ντεμερτζίεφ είπε ότι έγιναν συλλήψεις και ότι η αστυνομία αναζητά έναν άλλον ύποπτο. Οι συλληφθέντες ύποπτοι είναι τρείς Σύροι και δυο Βούλγαροι πολίτες.

Τις επόμενες ημέρες, 100 υπάλληλοι του υπουργείου Άμυνας θα ενταχθούν στις πρόσθετες δυνάμεις στα σύνορα, δήλωσε ο Ιβάν Ντεμερτζίεφ αφότου επεσήμανε ότι διέταξε τις αστυνομικές αρχές να ελεγχθούν επισταμένως τόσο τα κέντρα προσφύγων για πρόσωπα που τολμούν να συμμετέχουν σε τέτοιες δραστηριότητες όσο και οι οικισμοί όπου υπάρχουν στοιχεία ότι τέτοια άτομα διαμένουν εκεί.

“Οι έλεγχοι αυτοί θα πραγματοποιηθούν πολύ προσεκτικά και γρήγορα και τα άτομα αυτά είτε θα οδηγηθούν ενώπιον του δικαστηρίου είτε θα επιστρέψουν στον τόπο καταγωγής τους γιατί αποδείχθηκε ότι ως επί το πλείστον, οι αποκαλούμενοι διακινητές είναι ξένοι που διαμένουν στη Βουλγαρία. Δεν θα τους επιτρέψουμε να μείνουν στη χώρα μας και να πραγματοποιούν τέτοιες δραστηριότητες. Φιλοδοξούμε να τελειώσουμε το θέμα με αυτούς μέσα στην επόμενη εβδομάδα και να τελειώσουν αναλόγως και οι δραστηριότητές τους”, δήλωσε ο Ντεμερτζίεφ.




Συνολικά, 7.630 πολίτες τρίτων χωρών κρατούνταν μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουλίου φέτος, εκ των οποίων 834 κατά την είσοδο, 1.053 κατά την έξοδο μέσω των συνόρων της χώρας δίχως να καταγραφούν και 5.743 βρέθηκαν να μένουν παράνομα στο εσωτερικό της χώρας, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών για την κατάσταση της μετανάστευσης που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Οι αριθμοί που καταγράφονται φέτος είναι υπερδιπλάσιοι σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, όταν κρατούνταν συνολικά 3.673 παράτυποι μετανάστες, μεταδίδει το Βουλγαρικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα