Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Με συνταξιούχους αστροναύτες οι ιδιωτικές διαστημικές πτήσεις

Κοινοποίηση

Με συνταξιούχους αστροναύτες οι ιδιωτικές διαστημικές πτήσεις

Νέα οδηγία αναφορικά με τις ιδιωτικές πτήσεις στο διάστημα εξέδωσε η NASA, σημειώνοντας ότι θα γίνονται από αστροναύτες που έχουν συνταξιοδοτηθεί. Σκοπός της κίνησης αυτής είναι να αυξηθεί η ασφάλεια των επιβατών.

Σύμφωνα με τη NASA, η νέα αλλαγή ήταν αποτέλεσμα των «μαθημάτων που έμαθαν» κατά τη διάρκεια της πρώτης ιδιωτικής αποστολής της Axiom Space στον ISS, όπου κάθε επιβάτης πλήρωσε $55 εκατομμύρια για να βρεθεί εκεί. Η διαμονή διάρκειας δύο εβδομάδων, είχε επιπτώσεις τόσο στην εργασία του πληρώματος του ISS, όσο και στο πλήρωμα της Axiom.



Σήμερα βρίσκονται εν ζωή πάνω από 200 συνταξιούχοι αστροναύτες της NASA, αλλά δεν είναι γνωστό πόσοι από αυτούς βρίσκονται σε φυσική κατάσταση ή θέλουν να είναι διοικητές σε μελλοντικές αποστολές. 

Μάλιστα, μία πρόσφατη αναφορά της NASA αποκαλύπτει πως η έλλειψη σε αστροναύτες στην υπηρεσία, μπορεί να περιπλέξει την κατάσταση μελλοντικών αποστολών στον ISS και στη Σελήνη. Για την ιστορία, το τωρινό σώμα αστροναυτών της NASA αποτελείται από 44 αστροναύτες, ο μικρότερος αριθμός από τη δεκαετία του ’70.

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

Το XanthiNea.gr είναι ανεξάρτητο ιστολόγιο και μπορείτε να στηρίξετε το έργο μας κάνοντας
μία δωρεά [εφάπαξ] ή επιλέγοντας μηνιαία συνδρομή με το ποσό που εσείς επιθυμείτε!
Η στήριξή σας είναι πολύτιμη!



ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα