Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Με Βιτάλη, Γλυκερία και Παπαδοπούλου η έναρξη των Γιορτών Παλιάς Πόλης

Κοινοποίηση

Με Βιτάλη, Γλυκερία και Παπαδοπούλου η έναρξη των Γιορτών Παλιάς Πόλης

Το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου ξεκινούν και επίσημα οι Γιορτές Παλιάς Πόλης 2022, ενώ στη δημοσιότητα δόθηκε και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων. 

Μεταξύ άλλων ξεχωρίζουν – όπως κάθε χρόνο – οι συναυλίες που πραγματοποιούνται στην περιοχή. 



Αναλυτικά το πρόγραμμα των συναυλιών περιλαμβάνει: 

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου

20:30 Κεντρική Σκηνή – Πλατεία Μητροπόλεως

Επίσημη έναρξη των Γιορτών Παλιάς Πόλης από τον Δήμαρχο Ξάνθης Εμμανουήλ Χρ. Τσέπελη

20:45 Συναυλία: Ο Χρήστος Νικολόπουλος με τις τρεις μεγάλες κυρίες του ελληνικού τραγουδιού, Ελένη Βιτάλη, Γλυκερία και Πίτσα Παπαδοπούλου.

Ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο μεγαλύτερος διαχρονικός και σύγχρονος λαϊκός συνθέτης συντροφιά με τις μεγάλες ερμηνεύτριες τον ελληνικού τραγουδιού, Ελένη Βιτάλη, Γλυκερία και Πίτσα Παπαδοπούλου, που ο συνθέτης τις θεωρεί μούσες του. Θα παρουσιάσει ένα μουσικό πρόγραμμα με τα μεγάλα τον τραγούδια. Ο Χρήστος Νικολόπουλος με την Ελένη Βιτάλη έχει γράψει το “Παίξε Χρήστο επειγόντως” σε στίχους τον Μανώλη Ρασούλη, μαζί με τη Γλυκερία το “Άιντε μάτια μου γλυκά” του Μανώλη Ρασούλη, με την Πίτσα Παπαδοπούλου το “Δεν μετανιώνω” του Λευτέρη Παπαδόπουλου και πολλά άλλα.

Το εντυπωσιακό σε αυτή τη συναυλία είναι το ότι οι τρεις μούσες τον Χρήστου θα ερμηνεύσουν και μεγάλες του επιτυχίες που τραγούδησαν σημαντικά ονόματα όπως ο Στέλιος Καζαντζίδης, η Χάρις Αλεξίου, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Στράτος Διονυσίου, ο Πασχάλης Τερζής και πολλοί άλλοι. Επίσης θα τραγουδήσουν διασκευασμένα γνωστά και άγνωστα τραγούδια του συνθέτη. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία να ξαναζήσουμε ιστορικές στιγμές. 



Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου

20:30 Κεντρική Σκηνή – Πλατεία Μητροπόλεως

Συναυλία Δημήτρης Ζερβουδάκης

Από τις Γιορτές Παλιάς Πόλης θα «περάσει» φέτος ο Δημήτρης Ζερβουδάκης. Με τραγούδια από όλη την δημιουργική του διαδρομή, σε ένα καλλιτεχνικό πρόγραμμα όπου εναλλάσσεται η Ανατολή με την Δύση με κέντρο πάντα την Ελλάδα. Ο ηλεκτρισμός εναλλάσσεται αρμονικά, με τον απόλυτα ακουστικό τρόπο. Μελωδίες, νοήματα και διαδραστική επικοινωνία με το κοινό του είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της δίωρης και πλέον μουσικής του παράστασης.

Μαζί του οι: Διαμαντής Καραγιαννακίδης, πιάνο και πλήκτρα. Χρήστος Τσαπράζης, μπάσο. Αλέξης Αποστολάκης, τύμπανα. Στέλιος Φράγκος, ηλεκτρική κιθάρα. Νίκος Χρηστίδης, μπουζούκι.

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 

20:30 Κεντρική Σκηνή – Πλατεία Μητροπόλεως

Συναυλία με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Ξάνθης

Φέτος για πρώτη φορά στα πλαίσια των γιορτών παλιάς πόλης, η Φιλαρμονική του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης, με Αρχιμουσικό τη Νίκη Μαζαράκη, θα παρουσιάσει μουσικές διασκευές Ελλήνων καταξιωμένων συνθετών και ελληνικών παραδοσιακών τραγουδιών.

Η Φιλαρμονική του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης, ιδρύθηκε το 1903. Από τότε έως και σήμερα δίνει την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να ασχοληθούν με τη μουσική και να ενταχθούν σε ένα ευρύτερο μουσικό σύνολο. Αποτέλεσμα είναι η δημιουργία μίας άρτιας και καλά οργανωμένης Φιλαρμονικής, η οποία χαρίζει στο κοινό παρουσιάσεις και εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου με στόχο τη μουσική καλλιέργεια όπως και την προβολή του Δήμου Ξάνθης. 

21:30 Κεντρική Σκηνή – Πλατεία Μητροπόλεως 

Συναυλία Αντώνης Μουσαδές – Ασμίκ Μπεκλαριάν

Εκεί που οι φίλοι γίνονται παρέες και οι παρέες γίνονται ένα. Εκεί που ο Αντώνης η Ασμίκ και οι φίλοι τους, συναντιόνται ξανά για να μας ταξιδέψουν, στο τώρα, στο χθες και στο αύριο. 

22:15 Κεντρική Σκηνή – Πλατεία Μητροπόλεως 

Συναυλία Μάνια Ασλάνογλου

Σε ένα έντεχνο – ελαφρολαϊκό πρόγραμμα, η Μάνια Ασλάνογλου θα μας τραγουδήσει γνώριμους σκοπούς. 


Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 

20:30 Κεντρική Σκηνή – Πλατεία Μητροπόλεως

Συναυλία Μουσικοί Θησαυροί …της καθ’ ημάς Ανατολής 

Ένα γοητευτικό μουσικό ταξίδι γεμάτο από τη μαγεία της καθ’ ημάς Ανατολής, με μια συναρπαστική εναλλαγή επί σκηνής με τραγούδια, χορό, μουσικές, εμπνευσμένα κείμενα και προβολές από ιστορικά βίντεο εποχής, από τη Μικρασία, τον Πόντο, τη Θράκη και την Κύπρο. 

Οι Μουσικοί Θησαυροί της καθ’ ημάς Ανατολής … που όσα χρόνια κι αν περάσουν η λάμψη τους δε χάνεται ποτέ, μέσα από τις ξεχωριστές ερμηνείες του Παναγιώτη Θεοδωρίδη και της Μάγδας Πένσου και τη συνοδεία κορυφαίων μουσικών (λύρα, βιολί, λαούτο, κανονάκι, κλαρίνο, ούτι, κρουστά, φλογέρα, αγγείο, πιάνο). 

Μια μουσική παράσταση που προάγει τον οικουμενικό πολιτισμό των Ελλήνων, ενώ παράλληλα σέβεται και τιμά τα μαρτυρικά, τα αγιασμένα χώματα της καθ’ ημάς Ανατολής, με τα οράματα, τις αξίες, τα υψηλά ιδανικά και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά. 




Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022 

20:30 Κεντρική Σκηνή – Πλατεία Μητροπόλεως

Συναυλία Μανώλης Κονταρός

Ο Μανώλης Κονταρός, στη μακροχρόνια πορεία του, έχοντας προσφέρει αμέτρητα γλέντια και χορούς σε Ελλάδα, Κύπρο και εξωτερικό έχει αφήσει το προσωπικό του στίγμα στην παραδοσιακή κρητική μουσική, σεβόμενος πάντα το ύφος και το ήθος της πολιτισμικής μας κληρονομιάς. Με πλούσιο ρεπερτόριο σε δημοτικά και κρητικά τραγούδια και με τη συνοδεία του λαούτου και της κρητικής λύρας.


Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου  

20:30 Κεντρική Σκηνή – Πλατεία Μητροπόλεως

Συναυλία Κώστας Χατζής

Ο αγαπημένος μας λαϊκός τροβαδούρος Κώστας Χατζής παίρνει την κιθάρα του και μας μεταφέρει στις παλιές εποχές των αθηναϊκών μπουάτ. Μας ταξιδεύει εκεί όπου «Σύνορα η Αγάπη δε Γνωρίζει». Σπουδαίος καλλιτέχνης με ευρεία απήχηση, λαϊκός τροβαδούρος με όλη τη σημασία του όρου, ο Κώστας Χατζής με την ιδιαίτερη «βραχνάδα» στην ξεχωριστή φωνή του, σφράγισε μια ολόκληρη εποχή και κατάφερε να επικοινωνεί με το κοινό του μ’ έναν μοναδικό τρόπο. Πιστός στο κοινωνικό τραγούδι, έχοντας μελοποιήσει Παλαμά και Σικελιανό και με σπουδαίες συνεργασίες στην σημαντική καριέρα του (Πλέσσας, Ξαρχάκος, Μαρκόπουλος, Χατζιδάκις, Θεοδωράκης) συνεχίζει να υπηρετεί τον «λόγο» για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες. Μέσα από τα τραγούδια του μιλά ρεαλιστικά για τα κοινωνικά θέματα, για τα ανθρώπινα δικαιώματα, για την ισότητα και την δικαιοσύνη.

«Απ’ το Αεροπλάνο», «Σύνορα η αγάπη δε γνωρίζει», «Δε βαριέσαι αδελφέ», «Κι ύστερα», «Η αγάπη όλα τα υπομένει» είναι τα αγαπημένα τραγούδια όλων που δεν θα λείψουν από το πρόγραμμά του. 

Μαζί του τραγουδούν η Μαρία Αλεξίου και η Δανιέλα Χατζή 



Διεύθυνση Ορχήστρας – Ενορχηστρώσεις- Πιάνο: Γιώργος Παγιάτης

Φλάουτο – σαξόφωνο – κλαρινέτο: Ρήγας Σαριτζιώτης

Τύμπανα – κρουστά: Νίκος Καρνάβας 

Κοντραμπάσο: Πολύκλειτος Πελέλης 


Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 

20:30 Κεντρική Σκηνή – Πλατεία Μητροπόλεως

Συναυλία Μιχάλης Χατζηγιάννης

Από τους πιο εμπνευσμένους και επιτυχημένους δημιουργούς και ερμηνευτές της γενιάς του, μας επισκέπτεται στην καλοκαιρινή του περιοδεία. Με τραγούδια που έχουν χαραχθεί βαθιά στην ψυχή μας, θα μας γεμίσει με όμορφα συναισθήματα, μοναδικές μελωδίες και καλή διάθεση.

Για φέτος, το δίωρο πρόγραμμα που έχει ετοιμάσει μαζί με την ομάδα των εξαιρετικών μουσικών και συνεργατών του, μας ταξιδεύει από τα διαχρονικά «Άγγιγμα Ψυχής» και «Πάρτι», μέχρι τα απόλυτα αγαπημένα «Δεν Φεύγω» και «Βυθός» και από τα ρυθμικά «Για Σένα», «Χωρίς Αναπνοή» και «Χέρια Ψηλά» μέχρι το «Όλα ή Τίποτα», «το Καλοκαίρι μου» και το «Κομμένα τα  πρέπει». Την υπέροχη «Σαϊτιά» και τη μοναδική «Εκδρομή» μέχρι και τα άλλα πρόσφατα αγαπημένα τραγούδια «Χορεύω», «Μην αργείς» και «Κανένας μόνος». Μαζί του μια σταθερή τα τελευταία χρόνια συνεργάτης και εξαιρετική τραγουδίστρια Μελίνα Μακρή, που έγινε γνωστή με το συγκρότημά της, τους Vegas και που ακολουθεί πια την προσωπική της πορεία στο χώρο του τραγουδιού.

Τους συνοδεύουν οι πέντε υπέροχοι συνεργάτες, φίλοι και μουσικοί, Σόλωνας Αποστολάκης, πλήκτρα και ενορχηστρώσεις. Ιάσων Μαυρογεώργος, κιθάρες. Σπύρος Μάζης, μπάσο. Δημήτρης Τσόλης, τύμπανα. Κυριάκος Πέτρου: βιολί. Τεχνικοί ήχου, Αντώνης Μωραΐτης και Σταύρος Συκιανάκης 

Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα των Γιορτών Παλιάς Πόλης 2022 ΕΔΩ: 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

Το XanthiNea.gr είναι ανεξάρτητο ιστολόγιο και μπορείτε να στηρίξετε το έργο μας κάνοντας
μία δωρεά [εφάπαξ] ή επιλέγοντας μηνιαία συνδρομή με το ποσό που εσείς επιθυμείτε!
Η στήριξή σας είναι πολύτιμη!



ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα