Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Μεγάλη φωτιά σε δασική έκταση στη Θάσο [ΒΙΝΤΕΟ]

Κοινοποίηση

Μεγάλη φωτιά σε δασική έκταση στη Θάσο [ΒΙΝΤΕΟ]


Φωτιά Θάσος
: Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Τετάρτης για την φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στη Θάσο, στην περιοχή της Ποταμιάς.

Η φωτιά έγινε άμεσα αντιληπτή και κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής. Στο σημείο έσπευσαν 20 πυροσβέστες με 9 οχήματα, ενώ υπήρξε άμεσος συντονισμός για τη μεταφορά πυροσβεστών από την Καβάλα στο νησί, προκειμένου να συνδράμουν. 

Στο έργο της κατάσβεσης έσπευσαν να συνδράμουν και δεκάδες εθελοντές, που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο σημείο όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες φαίνεται πως τα αρχικά μέτωπα της φωτιάς ήταν δύο, ενώ πρόκειται για περιοχή στην οποία είχε εκδηλωθεί πρόσφατα ξανά αντίστοιχη πυρκαγιά, η οποία τέθηκε υπό έλεγχο. 

Υπάρχουν αναφορές για τραυματισμό εθελοντών που συμμετέχουν στο έργο της κατάσβεσης, ενώ κάτοικοι του νησιού απευθύνουν έκκληση μέσα από τα social media, σε όσους βρίσκονται κοντά στην περιοχή να προσφέρουν και αυτοί εθελοντικά τις υπηρεσίες τους για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. 

Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι και χθες η Θάσος βρισκόταν στο επίπεδο 4 [υψηλού κινδύνου] του χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς της Πολιτικής Προστασίας, και αμέσως μόλις «υποβιβάστηκε» στο επίπεδο 3 ξέσπασε η εν λόγω πυρκαγιά. 

Προς το παρόν η φωτιά δεν απειλεί κατοικήσιμες περιοχές, ενώ η Θάσος «βουλιάζει» από τουρίστες τις τελευταίες ημέρες. 

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα