Τετάρτη, 13 Μαρτίου, 2024

Η Μελίς από την Ξάνθη στους φιναλίστ του «Falling Walls Lab Greece»

Κοινοποίηση

Η Μελίς από την Ξάνθη στους finalists του «Falling Walls Lab Greece»

Στον διαγωνισμό καινοτομίας «Falling Walls Lab Greece» πήρε μέρος η Μελίς Μάλκο από την Ξάνθη, που είναι τελειόφοιτη Εκπαιδευτικός και Πολιτικός μηχανικός στην Ανώτατη σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε) Αθήνας




Το Falling Walls Lab είναι διεθνές φόρουμ για τη νέα γενιά καινοτόμων, πρωτοπόρων, δημιουργών και οραματιστών. Στόχος είναι η σύνδεση νέων επιστημών και επιχειρηματιών από όλους τους τομείς σε μια πλατφόρμα παγκόσμιας κλάσης που τους βοηθά να προωθήσουν τις καινοτομίες τους, να αναπτύξουν τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες και να δημιουργήσουν σχέσεις μεταξύ τους, χτίζοντας ένα παγκόσμιο δίκτυο και μια βιώσιμη κοινότητα καινοτόμων.

Η Μελίς από την Ξάνθη στους finalists του «Falling Walls Lab Greece»

Ο στόχος: Να διεκδικήσουν τη νίκη στον ελληνικό τελικό με την οποία εξασφαλίζουν μια συμμετοχή στον παγκόσμιο τελικό του διαγωνισμού Falling Walls Lab Finale, που λαμβάνει χώρα στο Βερολίνο στις 7 Νοεμβρίου 2022. 




Η  Μελίς έχει το όραμα και θέλει να ρίξει τους τοίχους της ενέργειας, να φτιάξει έναν κόσμο πιο φιλικό στο περιβάλλον και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει κάνει την διατριβή της στις ανεμογεννήτριες. 

Η Μελίς πιστεύει πως με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που δεν αξιοποιούνται κατάλληλα στην Ελλάδα θα μπορούσε να μειωθούν σε μεγάλο βαθμό οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, αλλά και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να βελτιωθεί η δημόσια υγεία.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα