Παρασκευή, 8 Μαρτίου, 2024

Μπέττυ Μαγγίρα: Το κορίτσι από την Ξάνθη που ξεχώρισε!

Κοινοποίηση

Μπέττυ Μαγγίρα: Το κορίτσι από την Ξάνθη που ξεχώρισε!

Μια γυναίκα «πολυεργαλείο», μια γυναίκα με πτυχίο στη διοίκηση επιχειρήσεων αν και η ίδια πάντα αποκαλούσε τον εαυτό της showgirl. Από μικρή ονειρευόταν να γίνει μοντέλο. Η αγάπη της, όμως, για τον καλλιτεχνικό χώρο την οδήγησε σε νέα μονοπάτια. Ο λόγος για την ταλαντούχα ηθοποιό και παρουσιάστρια, Μπέττυ Μαγγίρα, που σήμερα έχει τα γενέθλιά της.

Η Μπέττυ Μαγγίρα γεννήθηκε στην Ξάνθη, όπου και μεγάλωσε. Με τα αδέρφια της, Γιώργο και Ματθίλδη, είχε πάντα στοργικές σχέσεις όντας η μικρότερη, ενώ δεν δημιούργησε ποτέ πρόβλημα στους γονείς της, αφού ως παιδί ήταν ιδιαίτερα ευγενικό και ήσυχο. «Ήμουν πάρα πολύ καλό κορίτσι. Αρκετά καλή μαθήτρια και διάβαζα μόνη μου τα μαθήματά μου. Δε χρειάστηκε ποτέ να μου κάνουν φροντιστήριο ή ιδιαίτερα, παρά μόνο για τις πανελλαδικές εξετάσεις στην Γ’ λυκείου. Όπου κι αν πήγαινα με συμπαθούσαν και μ’ αγαπούσαν πολύ. Η μαμά μου γελούσε πάρα πολύ μαζί μου, γιατί ήμουν πάντα ευγενική με όλους και αν κάποιος ερχόταν στο σπίτι τον κερνούσα αμέσως μόνη μου» έχει πει παλαιότερα σε συνέντευξή της.

Τα πρώτα της βήματα στο χώρο της τηλεόρασης τα έκανε το 1996, όταν το πρακτορείο “Prestige” ανακαλύπτοντας την άνεσή της με τον φακό, την παρότρυνε να πάει σε ένα τηλεοπτικό casting. «Το Star Channel έκανε ένα παιχνίδι, το Remote Control, με κεντρικό παρουσιαστή τον Πέτρο Φιλιππίδη και συμπαρουσιαστή τον ηθοποιό Γιώργο Γαλίτη. Έψαχναν, λοιπόν, μια κοπέλα για συμπαρουσίαση… και έτσι μετά από δοκιμαστικά, πήρα τη θέση. Δεν είχα σκεφτεί ποτέ να ασχοληθώ με την τηλεόραση και δεν το επεδίωξα ποτέ» είχε αναφέρει. «Κατόπιν, επειδή είχα πολύ χρόνο στη διάθεσή μου και είχε τελειώσει και το Remote Control, πήγαινα με τη Ματθίλδη στα γυρίσματά της… τότε εκείνη ήταν και στους “Μήτσους” με τον Λάκη Λαζόπουλο. Εκεί, γνώρισα τον Κώστα Λαζόπουλο, τον αδερφό του Λάκη, που έκανε όλες τις παραγωγές του Λάκη», συμπλήρωσε.

Ο Κώστας Λαζόπουλος, εκείνη την εποχή είχε αναλάβει μια «διαφημιστική» παραγωγή με τίτλο “Beauty cats” και όταν αποχώρησε η παρουσιάστρια της εκπομπής, πρότεινε στην Μπέττυ Μαγγίρα να είναι στο πλευρό της Αφροδίτης Σημίτη ως συμπαρουσιάστρια.

Τα επόμενα χρόνια, ακολούθησαν αρκετές επαγγελματικές προτάσεις τόσο στην υποκριτική όσο και στην παρουσίαση. Ενδεικτικά, το 2003 είχε αναλάβει μαζί με τον Θέμο Αναστασιάδη την παρουσίαση του Σαββατιάτικου ψυχαγωγικού show «Όχι άλλο μπλα μπλα» και παράλληλα έκανε το θεατρικό της ντεμπούτο, σε συνεργασία με την αδερφή της, σκηνοθετώντας, γράφοντας, τραγουδώντας και πρωταγωνιστώντας στο stand-up show “Cabaret Show”. Τη σεζόν 2006-2007 πρωταγωνίστησε με τον Αντώνη Λουδάρο στην κωμική σειρά αυτοτελών επεισοδίων «Εντιμότατοι κερατάδες», ενώ το 2008 παρουσίασε μαζί με τη Ματθίλδη Μαγγίρα τον Ελληνικό Τελικό της Eurovision.

Οι αδερφές Μαγγίρα ανανέωσαν τη συνεργασία τους με τη δημόσια τηλεόραση και το 2009 παρουσιάζοντας για μια ακόμη φορά τον Ελληνικό Τελικό της Eurovision καθώς και το ψυχαγωγικό show “Magiremata”. Το 2014, η Μπέττυ Μαγγίρα έλαβε μέρος στο δεύτερο κύκλο του show μεταμφιέσεων “Your Face Sounds Familiar”, ενώ ακολούθησαν και πολλές guest εμφανίσεις σε τηλεοπτικές σειρές όπως «Το σόι σου», «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα», «Daddy Cool» κ.α. Το περσινό καλοκαίρι, υπέγραψε συμβόλαιο με τον τηλεοπτικό σταθμό Open TV και ανέλαβε την παρουσίαση της πρωινής ψυχαγωγικής ζώνης με την εκπομπή «Ποιος είναι Πρωϊνιάτικα;».

soundis.gr

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα